PREDSEDNIK VUČIĆ: Moj posao je da gradim snažniju vojsku, nismo još kupili PVO sistem iz Kine, razmišljamo o tome

Tanjug

11. 08. 2020. u 13:55

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija još nije kupila PVO sistem FK-3 iz Kine već da razmišlja o toj nabavci.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Мој посао је да градим снажнију војску, нисмо још купили ПВО систем из Кине, размишљамо о томе

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Upitan za upozorenje ambasade SAD u vezi potencijalne nabavke sistema iz Kine, Vučić je rekao da sistem FK-3 nije na spisku za sankcije nadležnog američkog ministarstva.

- Svaki put kad odlučimo da nešto kupimo, uvek neko ima nešto protiv. Još nismo kupili FK-3, razmišljali smo o tome i videćemo još koliko novca imamo - kazao je Vučić novinarima u Beogradu posle obilaska radova na rekonstrukciji Savskog trga u Beogradu.

Komentarišući kritike dela opozicije u vezi izvoza naoružanja i vojne opreme u Jermeniju a koje je kasnije korišćeno u sukobima te zemlje i Azerbejdžana, Vučić je upitao "u čemu je igra da jedan deo tajkunskih medija pod kontrolom tajkunskih političara svakodnevno vodi kampanju protiv odbrambene industrije Srbije".

- Sve to rade da bi Bugari uzeli deo tržišta pa da bi posle kukali kako Krušik nema posla. Koja je to zemlja kojoj po njima, smemo da prodamo oružje? Mi se striktno držimo propisa kome izvozimo, ko je krajnji korisnik - kazao je predsednik Srbije.

Navodeći da u odbrambenoj industriji Srbije radi 17.000 ljudi, Vučić je kazao da je njegov posao da gradi "neuporedivo snažniju vojsku".

- Oni su uništavali našu vojsku, rakete Strela su uništavali za 156 dolara. Danas je vojska desetostruko snažnija nego pre sedam ili osam godina ali nisam ni blizu toga da sam zadovoljan niti da kažem kako je to na dobrom nivou - kazao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (48)

ODRŽIVOST U ENERGETSKOM SEKTORU: Zajedničkim naporima i sinergijom obezbedićemo bolju budućnost