ORLIĆ ODGOVORIO TADIĆU I MARINIKI TEPIĆ: Krive Vučića za ono što su sami potpisivali, izgovori su im smešni

Novosti online

08. 08. 2020. u 14:35

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić komentarisao je danas napade delova opozicije na Vladu Srbije zbog izvoza oružja u Jermeniju, iako su upravo najglasniji oni koji su odobrili taj izvoz.

ОРЛИЋ ОДГОВОРИО ТАДИЋУ И МАРИНИКИ ТЕПИЋ: Криве Вучића за оно што су сами потписивали, изговори су им смешни

Foto: Arhiva Večernje Novosti

- U malenoj bari tajkunsko - lopovskog bivšeg režima odvija se ovih dana pravi mini duel. U međusobno takmičenje za titulu najvećeg lažova među društvom u žabokrečini, onog ko će biti ubedljivo najsmešniji u mucavim pokušajima da poriče i lažira njihove sopstvene odluke o izvozu naoružanja, upustili su se Marinika Tepić i Boris Tadić - rekao je Orlić.

On je istakao da izjave koje poslednjih dana daju Tadić i Tepić pokazuju da je "teško reći ko je od njih dvoje trenutno smešniji".

- Da li Tadić, koji priznaje da je njegova Vlada dozvolila izvoz oružja u Azerbejdžan, a dve godine kasnije i u Jermeniju, ali se vajka da je to bilo "samo par nedelja pre kraja mandata". Ili možda Tepić, koja smatra da je njihov režim bio "doveden pred svršen čin", čim je neko sklopio ugovor, pa su prosto morali da taj izvoz dozvole, jadni oni. Dok oboje u glas bezumno zapomažu "Ali, za te naše odluke je kriv Vučić!" - cela Srbija se smeje. A svet u neverici samo odmahuje glavom, gledajući kakve su kreature nekada vodile našu zemlju. I intelektualne, ali i moralne, očigledno kivne što su započeli izvoz koji nisu realizovali samo zato što su - ostali bez vlasti. I za to ostajanje bez fotelja im je pre svega kriv Vučić. Zato ga proklinju i krive i za sve ostalo, pa čak i za ono što su sami potpisivali - ističe Orlić.

Član Predsedništva SNS navodi da je teško predvideti ishod ovog neizvesnog duela.

- Da li će Marinika uspeti da ubedi ostatak bare da je najveći "stručnjak" za naoružanje i kokoške umešane u organizovani kriminal? Ili će Tadić uspeti u naporima da postane veća Marinika od Marinike? Utvrdićemo u narednim epizodama ove napete sapunice - kaže Orlić, pa dodaje:

- Izvesno je, međutim, da će sve svoje epizode ovaj petparački dvojac, skupa sa ostatkom tajkunsko - lopovskog kartela kom pripadaju, provesti daleko od vlasti. Jer narod ne želi štetočine i lažove, ma koliko bili smešni. Ozbiljnost i rad se danas cene, i zato pobeđuje Aleksandar Vučić, koji ostaje neprobojna prepreka za ambicije marginalaca iz političke močvare. One koja vremenom sve više presušuje, negde duboko na margini, gde joj je i mesto - odlukom naroda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (61)

GARDISTA (18) NAĐEN MRTAV U KASARNI: Pratio kraljičin kovčeg na sahrani, iznenada preminuo