PATRIJARH IRINEJ: Jedina krivica srpskog naroda koji je živeo u Hrvatskoj bila je što su etički Srbi i pravoslavni po veri

Novosti online

04. 08. 2020. u 20:21

PATRIJARH je rekao da su se danas povodom 25 godina od stradanja Srba, okupili da obeleže tragičan događaj koji je doživeo srpski narod.

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: Једина кривица српског народа који је живео у Хрватској била је што су етички Срби и православни по вери

Foto: RTS Printskrin

- I to od naroda sa kojim je vekovima živeo zajedno i sa njim delio i dobro i zlo. Jedina krivica srpskog naroda koji je tamo živeo, bila je što su etički Srbi i pravoslavni po veri - rekao je Irinej.

Dodaje da je tu "krivicu" srpski narod platio hiljadama nevinih žrtava.

- Cena je počela životima da se plaća od 1941. godine, a plaća se i danas - rekao je Irinej.

Kako kaže, tada su lišeni svojih domova i života svojih najdražih. Dodaje da je to bio najtraginiji događaj u istoriji Srba, dok ga, ističe, braća Hrvati slave kao najsvetliji u svojoj istoriji.

- Srbi u Hrvatskoj su postali beznačajna manjina, i iako su mnogo više postradali od Hrvata, oni im ne žele zlo. Po ugledu na Hrista, kao pravi hrišćani, treba i mi da im oprostimo i da pravdu prepustimo Bogu - rekao je Irinej.

Irinej je rekao da ovaj zločin nikada ne treba da se ponovi.

- Mir, ljubav, neka zavladaju svima u svetu, a žrtvama stradanja, neka Gostpod da ono što su svojojm žrtvom zaslužili - rekao je Irinije.

Ističe da možemo opstati samo kao ujedinjeni i sjedinjeni.

- Oni što nas rasrbljuju i odvajaju, neka su daleko od nas. Neka nam Gospod da to jedinstvo - rekao je Irinej.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri