Vesić o ulici B. Jovovića: Istorijska i ljudska pravda

Novosti online

30. 07. 2020. u 12:27

Весић о улици Б. Јововића: Историјска и људска правда

Foto: N. Skenderija

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić pozvao je danas odbornike da podrže odluku o promeni imena Zagorske ulice u Zemunu u ulicu Blagoja Jovovića za koju će im, kaže, biti potrebno hrabrosti jer se digla "cela jedna klika", odnosno manjina u zemlji koja, kako kaže, smatra da Srbija nema pravo na sećanje i da treba samo da se izvinjava svima.

Vesić je rekao da mu je drago što je pokrenuo inicijativu, jer se, kaže, pokazalo ko šta misli u srpskom društvu i istakao da je imenovanje ulice po Blagoju Jovoviću koji je ubio ustaškog zločinca Antu Pavelića istorijska i ljudska pravda.

- Trebaće vam hrabrosti da glasate, jer se protiv imenovanja ulice digla jedna klika, to možete da vidite po istoričarima, novinarima tačno određenih medija koji vode hajku. To su ljudi koji ne žele dobro našoj zemlji i koji ne žele da poštujemo tradiciju - rekao je Vesić na sednici Skupštini grada.

On je dodao da tu manjinu sigurno niko neće čuti da se pobuni kada zločinac Mile budak dobije ulicu u Hrvatskoj.

- To je ta manjina koja teroriše većinu. Taj teror je prestao 2012. Misle da mogu da nameću svoje vrednosne stavove, misle da je sve dobro ako Srbija nema svoju istoriju, ne poštuje svoje junake i tradiciju i misle da svi drugi imaju pravo na to samo nema Srbija - rekao je Vesić.

Vesić kaže da je istoričarka Dubravka Stojanović, koja je u vreme vlasti Dragana Ðilasa bila funkcioner, navela da je Jovović bio nasilnik i ubica, kao i da je izvršio krvnu osvetu.

- Da li razumete koliko je bolesno to što oni pričaju? Oni žele da Srbi jedini nemaju pravo da slave svoju istoriju i svoje heroje. To nije nomalno, sutra će da kažu da treba ukinemo Obilićev venac. a tek ćete videti kakvu će hajku da vode protiv spomenika Stefanu Nemanji - naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je na sednici pročitao pismo porodice Blagoja Jovovića u kojem mu se zahvaljuje na inicijativi i pozdravlja to što Srbija i Beograd ne zaboravljaju svoje heroje i omogućavaju da progovori pravda.

Vesić je na sednicu doneo majicu koju je pokazao odbornicima na kojoj je napisano “Jovović 57 Argentina” i naveo da je to danas najprodavanija majica u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Doki

30.07.2020. 13:50

"Sit gladnom neveruje", naziv ulice "Sarajevska"u Beogradu, treba preimenovati u ulicu Sarajevskih izbjeglica, vremena su se promjenila u odnosu na vrijeme kada je naziv Sarajevska ulica dat. Ne treba nas stari naziv vječno podsjećat na tamošnju vlast koja je 200.000 nedužnih srba, samo zato što su srbi protjerala iz Sarajeva. Kako se osećamo mi protjerani iz Sarajeva kada dođemo u "Sarajevsku" ulicu. Treba je preimenovatu u ulicu Sarajevskih izbjeglica. Neka se zna i da se nikad ne zaboravi.

Luka

30.07.2020. 16:30

Izražavam svoje duboko poštovanje za delo koje je učinio g.Jovović i neka bude primer srpskim junacima za zapadna i americka nedela i ubijene srpske civile i decu od 1991 na ovamo.