TRAMPOV ČOVEK: Veteran s Kosova menja Grenela

Tanjug

29. 07. 2020. u 13:12

ТРАМПОВ ЧОВЕК: Ветеран с Косова мења Гренела

Foto: printskrin Jutjub

VOJNI penzioner Daglas Mekgregor, koji će naslediti Ričarda Grenela na mestu ambasadora SAD u Berlinu, dobitnik je Medalje za Kosovo.

Najvažniji podatak iz biografije oficira, a sada diplomate, je to da mu kao jedan od najvažnijih stepenika u karijeri slovi učešće u NATO agresiji na Srbiju 1999.godine, ukazuju frankfurtske "Vesti".

List navodi da je za svoje zasluge u ovoj "kampanji" 2000. godine odlikovan Medaljom za Kosovo, koju je ustanovio tadašnji predsednik SAD Bil Klinton.

Mekgregor se i pre Kosova bavio Balkanom, pošto je bio u timu specijalnog opunomoćenika SAD za Balkan Ričarda Holbruka, kao stručnjak za vojna pitanja i time se bavio zaključno sa mirovnim pregovorima za BiH koji su vođeni u Dejtonu, navode „Vesti“.

Mekgregor je često dobijao odlikovanja, a među uspehe mu se pripisuju reforme američke vojske, zapadne vojne alijanske i izraelske armije.

Ambasadorsku fotelju, kako spekulišu mediji, dobio je na osnovu rada kao vojni komentator na televizijskoj stanici "Foks njuz" i na osnovu podržavanja Donalda Trampa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Mišo Peć

29.07.2020. 19:55

Mi smo se obavezali da nećemo lobirati na daljem otpriznavanju Kosovske nezavisnosti a albanci sa Kosmeta se učlanjuju u odredjene medj.organizacije uz odgovor da su obećeli Grenelu da to neće činiti a ne EU,sada će nastaviti još jače pretpostavljam uz odgovor da su to obećenje dali Grenelu a ne ovom što će da ga menja Mekgregoru,tako se nešto slično desilo i sa formiranjem ZSO i tako nas svi oni zamajavaju a mi popustamoli,popustamo .