KRIVCI NIKAD NISU KAŽNJENI: Delegacija Srbije u Briselu odala poštu nastradalim srpskim žeteocima

D. R. Đ.

23. 07. 2020. u 18:46

Po završetku razgovora sa delegacijom Prištine u Briselu, predstavnici Beograda, predvođeni Markom Đurićem, direktorom Kancelarije za KiM, otišli su u crkvu Svetog Save u Briselu da odaju poštu srpskim žeteocima stradalim pre 21 godinu u selu Staro Gracko.

КРИВЦИ НИКАД НИСУ КАЖЊЕНИ: Делегација Србије у Бриселу одала пошту настрадалим српским жетеоцима

Foto Novosti

Oni su poručili da će se srpski narod zauvek sećati svojih stradalnika, i da će činiti sve da se odgovorni albanski teroristi nađu pred licem pravde.

Delegacija Beograda je danas, u okviru tehničkih razgovora sa predstavnicima EU u Briselu, podsetila na ovaj zločin i činjenicu da nikada niko nije odgovarao za taj, kao ni mnoge druge terorističke napade na Srbe.

Đurić je zahtevao od EU da uloži napore kako bi ovaj i drugi zločini počinjeni nad civilima nakon dolaska međunarodnih snaga na Kosovo i Metohiju bili rasvetljeni, a počinioci i nalogodavci krivično procesuirani.

Prema njegovim rečima, međunarodna zajednica je moralno odgovorna da ne dozvoli da zločini koji su se desili pred njenim očima budu zataškani i prepušteni zaboravu, jer trajan mir na Kosovu i Metohiji ne može se graditi na negaciji zločina i potrebe da krivci budu kažnjeni.

U srpskoj delegaciji su i predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović, republički komesar za izbeglice i raseljena lica Vladimir Cucić i direktor Kancelarije za koordinacione poslove u pregovorima Dragan Vladisavljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)