PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, komentarišući vest da Nemačka naoružava tzv. vojsku Kosova, da se "nešto čudno" dešava svuda u regionu jer se svi naoružavaju i poručio da će Srbija biti u stanju da se zaštiti.

Miki Zg

22.07.2020. 21:47

Klasika ,Njemci su izazvali 2.svjetska rata ,Merkelica na zalasku karijere jer odstupa na proljeće po mnogim vojnim i političkim analitičarima želi priznanje države Kosova od matice Srbije što može dovesti do trećeg Velikog rata .Ovoga puta i njima nema spasa od saveza Antante ?

Filip

22.07.2020. 21:49

Sad se vidi koliko je bilo pametno opremati našu vojsku, kupovati naoružanje koje će efikasno da brani naše granice. Spremamo se za odbranu, nemamo nameru nikog prvi da napadnemo.

pametnjakovic

23.07.2020. 02:34

@Filip - Nesto ti ne veruju,pa se i oni pripremaju za odbranu.Pamte kako Srbija nije ratovala 90tih godina, vec JNA.Nije sija nego vrat ,kaze nas narod.

Pedja

23.07.2020. 15:35

@pametnjakovic - A ti pametnjakovicu, u cijem je sastavu Srbija bila 90tih godina, u Jugoslaviji, prema tome I pripadnici oruzanih snaga su sluzili Jugoslaviji. Zasto sad okrecete nesto sto svi znamo, Jugoslavija je bila napadnuta od okupacionih obavestajnih sluzbi velikih sila na celu sa Nemackom a potpomunti sa domacim izdajnicima koji su zeljni vlasti unistili zajednicku drzavu. Nagore mi je kad procitam kako su srbi nekoga okupirali, srbi su generacijam deo svih balkanskih podrucja, samo sto nas pokusavaju opisati kao osvajacima, jer na taj nacin imaju parvo da nas proteraju.

ludi milojko

23.07.2020. 19:14

@pametnjakovic - a sta je to srbija trebalo da radi? da sedi skrstenih ruku dok se obnavlja ustaska drzava i izmisljaju nove, a srbi proteruju i zastrasuju? znali su mnogo dobro sta ih ceka pod sahovnicom, a nova ustaska drzava i poklanjanje ustasama i ratnim zlocincima od strane novokomponovane hrvatske oligarhije su pravi dokaz za to.

Marko

22.07.2020. 21:56

Kada seljak kupuje volove on unapred zna razlog zasto to cini. Volovi nisu za jahanje vec da vuku kola i da oru njive. Tako je i sa drzavom kada kupuje oruzje. Ili priprema odbranu ili se sprema za napad. Niti jedna od solucija nije dobra niti za drzavu niti za narod.

Bambi

22.07.2020. 22:05

Uopste mi nije jasno sto se toliko forsira to kao defanzivno oruzije,te mi necemo nikog pa kao kupujemo odbrambeno. A sta u slucaju prodora na nasu teritoriju? Po nekoj logici trebalo bi nam ofanzivno oruzije,da napadnemo i oteramo neprijatelja. Znaci treba nam i ofanzivno kao i defanzivno oruzije zavisno od potrebe. Mozda bi trebao neko strucniji nesto da kaze na tu temu.

Sale

22.07.2020. 22:39

Ej teško Angeli i njenoj glavi. Dok joj sopstvena vojska vežba metlama, ona oprema šiptare. Heklere prodadoše teroristima, tenkovi im rade iz dva u šest, helikopteri lete samo ako ih digne vetar u vazduh, "armija" im puna peškirića sa jedne strane i neonacista sa druge, "izgubili" municije za mali rat a ona se i dalje igra vatrom kao da joj brkići nikli pod nos...

Ivana

22.07.2020. 23:15

Puna podrška našem predsedniku koji nije sve tajne hteo da otkrije,i da je to najbolji način da se zaštiti naša država, ni Aleksandar Vučić ne sedi skrštenih ruku.Srbiju će odbraniti.

maniks

23.07.2020. 12:03

Predsednice, kao sto je rekao Putin Srbiji treba raketni sistem SMERC a moze i TOS. Ubrzati uvodjenje raketnog sistema SUMADIJA i ALAS. Od PVO jos Pancira i 2 diviziona S 400 e onda mozemo slobodno da se razvijamo i ekonomski jacamo. Bilo bi dobro i da se uvede obavezan vojni rok svi bi imali koristi.

Sitar

23.07.2020. 12:38

@maniks - maniks@ Ovo što ste Vi naveli koštalo bi nekoliko milijardi evra! Odakle nama tolike pare?Mi izvore nafte i gasa nemamo.A izbušeni smo i pocepani od strane zapada po svim šavovima.

Čikiriz

23.07.2020. 12:31

У складу са резолуцијом 1244 Србија има право на демарш Немачкој због овог у суштини нелегалног наоружавања. (Косово формално правно не може имати војску) Чак шта више ми имамо право да ово спречимо.Макар да позовемо немачког амбасадора на разговор.Зашто то не радимо?

dragan

23.07.2020. 15:58

nasa proruska politika je dovela do toga ,ne samo leopardi da ce doci nego ce doci i f16 u bloku 70 i mi tu vise nismo kompetabilni nisakim i zasto pravimo zapadu protiv tezu a od njih ocekujemo ekonomiju ,investicije uopste mi nije jasno.