SRBI IZ CRNE GORE ČVRSTO UZ VUČIĆA Predsednik opštine Pljevlja za "Novosti": Mi smo jedan narod, bez obzira na to gde živimo (VIDEO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

20. 05. 2024. u 12:24

PREDSEDNIK opštine Pljevlja dr Dario Vraneš govorio je za "Novosti" o podršci Srba iz Crne Gore predsedniku Vučiću koji je otišao za Njujork kako bi odbranio srpske interese.

СРБИ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ЧВРСТО УЗ ВУЧИЋА Председник општине Пљевља за Новости: Ми смо један народ, без обзира на то где живимо (ВИДЕО)

Foto: D. Milovanović

Vraneš ističe da je došao kao predstavnik srpskog naroda Crne Gore da isprati predsednika Vučića na puta za Njujork.

Kaže da je njihovim okupljanjem u Hramu Svetog Save, gde je pored Vučića bio prisutan i predsednik Dodik, poslata poruka srpskog zajedništva.

Predsednik opštine Pljevlja izjavio je da je pred polazak predsednika Vučića u Njujork došao da mu prenese poruku Srba iz Crne Gore.

- Srpski narod u Crnoj Gori stoji čvrsto uz Srbe iz Srbije. Mi smo jedan narod bez obzira na to gde se nalazili - kaže Vraneš.

Između ostalog, Vraneš je govorio i o odluci Vlade Crne Gore da se glasa za rezoluciju o Srebrenici i podseća da to nije odluka naroda, već pojedinih političara. Dodao je i da je pokazatelj dobre politike predsednika Vučića to što stalno na njegov račun pristižu kritike od stranih ambasada.

Za kraj, Vraneš je otkrio i jednu zanimljivu činjenicu, a to je da je naučio da čita upravo zahvaljujući "Večernjim novostima" i da svoj dan ne provodi bez naših novina.

Vraneš je u Beograd došao kao predstavnik Srba i predstavnik Nove Srpske demokratije i Andrije Mandića, te prisustvovao jutros molitvi u Hramu Svetog Save pred polazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Njujork.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama