"KURTI JE OSTAO VERAN VELIKOJ ALBANIJI": Vučić jasan - Umesto da bude sankcionisan, lider lažne države je stalno nagrađivan

Novosti online

22. 04. 2024. u 16:47

PREDSEDNIK Srbije, Aleksandar Vučić je tokom govora na sednici u SB UN podsetio i na to da srpski narod na severu KiM strepe svakodnevno od Kurtijeve samovolje, te je istakao kako je saporoglašeni lider lažne države ostao veran ideji o velikoj Albaniji.

КУРТИ ЈЕ ОСТАО ВЕРАН ВЕЛИКОЈ АЛБАНИЈИ: Вучић јасан - Уместо да буде санкционисан, лидер лажне државе је стално награђиван

Foto: Printskrin

Zaposleni u institucijama koji još uvek tamo rade plaše se od neosnovanog hapšenja od strane režima Aljbina Kurtija, rekao je on. 

Predsednik je podsetio i na upad ROSU u srpske apoteke u Kosovskoj Mitrovici i Zubinom potoku.

- Od 8. februara 2024 do danas održano je pet razgovora, jedini opipljiv ishod ovih napora bilo je izlaganje pravih motiva Prištine. Glavni pregovarač i Kurtijev partner u progonu potvrdili su da njihove namere da ukinu dinar jesu namere da potpuno iskorene srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohijii. On je ostao posvećen velikoj Albaniji i toj hegemoniji. Umesto da bude sankcionisan, Kurtijev režim je stalno nagrađivan. Istovremeno traje konstantna represija od strane Albanaca, desilo se 16 napada, pucnjava, zastrašivanja sve manjeg broja povratnika. Nasilno uklanjanje tabli od strane policije sa nazivima imena na srpskom jeziku. Kontinuirani napadi u okviru kampanje progona Srba produbili su se, progonitelji Srba su zaplenili velike količine medicinskih sredstava u Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici. UNMIK-u nedostaje preciznosti o događajima iz ovog perioda - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)