OGOLJENA SRAMNA POLITIZACIJA ZLOČINA Najveći stručnjak za pitanje genocida potvrdio: U Srebrenici nije bio genocid (VIDEO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

21. 04. 2024. u 16:15

PROFESOR Hebrejskog univerziteta u Jerusalimu i počasni predsednik Međunarodne alijanse za sećanje na Holokaust Jehuda Bauer istakao je da u Srebrenici nije bilo genocida.

ОГОЉЕНА СРАМНА ПОЛИТИЗАЦИЈА ЗЛОЧИНА Највећи стручњак за питање геноцида потврдио: У Сребреници није био геноцид (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Bauer, koji se smatra u stručnim krugovima najvećim svetskim autoritetom za pitanja Holokausta i genocida, u najavi novog dokumentarnog filma u produkciji Centra za društvenu stabilnost, rekao je da se Srebrenica ne može smatrati tipskim slučajem genocida.

Prema njegovim rečima, postoje stotine takvih slučajeva kroz istoriju.

- Srebrenica se ne može smatrati tipskim slučajem genocida. To je bilo masovno ubistvo pripadnika jedne grupe od strane pripadnika druge grupe. Postoje stotine takvih slučajeva kroz istoriju - naveo je Bauer u intervjuu rađenom za potrebe dokumentaranog filma "Anatomija obmane: Srebrenica" u produkciji Centra za društvenu stabilnost.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je pre dva dana da se nada da će se profesor Jehuda Bauer izjasniti po pitanju karaktera zločina u Srebrenici, što je izraelski profesor i učinio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)