OČEKUJEM FINALIZIRANJE KUPOVINE "RAFALA" Vučić: Uzimamo najbolje na svetu - To bi bila nova snaga

Novosti online

08. 04. 2024. u 12:22

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić saopštio je iz Pariza, nakon sastanka sa predstavnicima francuskog vojnog koncerna "Daso" ("Dassault"), da su razgovarali o "rafalima."

ОЧЕКУЈЕМ ФИНАЛИЗИРАЊЕ КУПОВИНЕ РАФАЛА Вучић: Узимамо најбоље на свету - То би била нова снага

Foto: Marija Stevanović

- Počeli smo sa važnim sastancima od suštinskog značaja za našu zemlju. Posle ceremonije ispred "Invalida" i odavanja pošte srpskim borcima iz Prvog svetskog rata, što je važno za nas, ali i našim francuskim domaćinima, imali smo sastanke sa predstavnicima "Daso" grupe, gde smo pričali i o "rafalima", ali i o svim drugim vidovima saradnje u budućnosti - rekao je Vučić i dodao:

- Ovde su dva dana tekli ne laki pregovori jer želimo do večeras to da završimo da bismo Makron i ja mogli da kažemo da je ostalo samo tehnika i da se u narednih petnaestak-dvadeset dana to potpiše i krene u realizaciju. Nadam se da ćemo finalizirati sve do večeras. Imamo jedno ili dva pitanja koja nismo zaključili, ali verujem da ćemo to uraditi do poslepodneva. To bi značilo ogromnu novu snagu za našu zemlju, i neuporedivo veću bezbednost za naše građane - rekao je on.

- Veoma smo blizu odluci, a znaćete kada potpišemo ugovor. Kada govorite o ceni, u pitanju su letelice koje su među najskupljim na celom svetu. Nisu kao F-35, ali su mnogo skuplji od F-16. To su avioni 4++ generacije, mnogo bolji od naših migova. Ne smetnite sa uma da ako danas rešimo da kupimo američke, kineske ili ruske avione, ko može da ih dostavi. Mi nemamo more, pa da može da nam dostavi ko hoće. Gledamo šta je to što možemo da uzmemo, a uzimamo najbolje na svetu. Mi bismo kupili još aviona, i na nekim drugim mestima. Nije nama toliki problem u novcu, imamo 4 milijarde evra na računu - rekao je Vučić na pitanje o kupovini "rafala".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)