NEMA VELIKE LJUBAVI BEZ VELIKE ŽRTVE: Vučević i Selaković na otvaranju spomenika u Bačkoj Topoli - priznanje za 45 palih heroja (FOTO)

Novosti online

05. 04. 2024. u 15:21

MINISTAR odbrane Miloš Vučević i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković prisustvovali su danas u krugu kasarne "Bačka" otkrivanju spomen obeležja poginulim borcima vojske Jugoslavije u ratovima devedesetih sa teritorije Opštine Bačka Topola, čime je 45 njihovih imena upisano u večnost.

НЕМА ВЕЛИКЕ ЉУБАВИ БЕЗ ВЕЛИКЕ ЖРТВЕ: Вучевић и Селаковић на отварању споменика у Бачкој Тополи - признање за 45 палих хероја (ФОТО)

Foto; Ministarstvo odbrane

- Pored činjenice da svi ti junaci imaju vezu sa Bačkom Topolom, bez obzira da li su Srbi ili Mađari postoji još jedna činjenica koja ih spaja i danas kad im se klanjamo, a to je da su ispunili datu reč. Dali su zakletvu da će da brane svoju zemlju i bez obzira ko je napada i kolika je sila udarila na njih svi su održali reč i zaslužuju ovaj vid priznanja, kazao je Vučević. 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković rekao je da je spomenik koji otkrivaju posvećen ljudima velikog srca.

- Bili su puni ljubavi, prema bližnjima i otadžbini. Nema velike ljubavi bez velike žrtve, a ovi ljudi su veličinu ljubavi prema otadžbini dokazali svojom žrtvom, onom najvećom. Ovim njihova imena upisujemo u večnost, da se nikada ne zaborave, kazao je Selaković.

Predsednica Skupštine ratnih invalida Bačke Topole Verica Kaluđerović posebno je zahvalila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i podsetila da im je jedan od glavnih ciljeva, od osnivanja bilo podizanje spomenika za svih 45 palih boraca. 

- Posebno smo ponosni što se ovim odužujemo našim herojima koji su dali živote za svoju državu. Ovaj narod je dao previše mladosti i ovi grobovi nas podsećaju na to. Cenićemo njihovu žrtvu za odbranu otadžbine, rekla je Kaluđerović.

Prema rečima ministra Vučevića, porodice i prijatelji poginulih napravili su put ka podizanju spomenika, time što su ih čuvali od zaborava.


 

BONUS VIDEO: KLADIONIČARSKE PRIČE: Opera u Sidneju je napravljena od poreza na kockanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (17)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave