DAČIĆ NAKON SEDNICE SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Nema neposrednih saznanja da Srbiji preti teroristički akt

Tanjug

23. 03. 2024. u 10:21

MINISTAR spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je nakon vanredne sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da nema neposrednih saznanja da Srbiji preti teroristički napad i da je situacija po pitanju bezbednosti stabilna.

ДАЧИЋ НАКОН СЕДНИЦЕ САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Нема непосредних сазнања да Србији прети терористички акт

Foto: N. Skenderija

- Bez obzira na sve izazove sa kojima smo se suočili, imajući u vidu i situaciju u regionu, na Kosovu i Metohiji, i teroristički akt u Moskvi i razne sukobe koje postoje širom sveta, bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna - rekao je Dačić na konferenciji za medije.

On je dodao da MUP, Vojska Srbije i sve druge bezbednosne službe preduzimaju sve mere opreza i preventivne radnje kako bismo sprečili svaku mogućnost terorističkog akta ili uznemiravanje javnog reda i mira uz opasnost za živote ljudi.

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

Ukazao je i da nema naših državljanja na spisku poginulih i povređenih u terorističkom aktu u Moskvi. 

- Postoji informacija da je jedan naš državljanin bio prisutan na tom događaju, reč je o kulturnom događaju - rekao je Dačić.

Sednici Saveta za nacionalnu bezbednost prisustvovali su najviši državni zvaničnici, pripadnici bezbednosnih službi i Vojske Srbije.

Između ostalih, sednici su prisustvovali predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministarka pravde Maja Popović, načelnik generalšatba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u sinoćnom razgovoru za TV Prva rekao da da ima više razloga za održavanje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, a da je teroristički napad u Moskvi neposredni povod.

Naglasio je da je Srbija jedna od najbezbednijih zemalja na svetu i da će se preduzeti mere radi što veće bezbednosti. Poručio je i da Srbija neće srljati u ratne sukobe iako neki žele da nas uvuku u rat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?