SPISI BEZ PREVODA NA SRPSKI JEZIK: Ponovo odloženo ročište optuženima za navodno pomaganje u ubistva Olivera Ivanovića

D. Z.

13. 03. 2024. u 12:10

PRED Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini danas je ponovo odloženo ročište optuženima za navodno pomaganje u ubistvu lidera GI SDP Olivera Ivanovića jer odbrani nisu dostavljeni spisi predmeta na srpskom jeziku.

СПИСИ БЕЗ ПРЕВОДА НА СРПСКИ ЈЕЗИК: Поново одложено рочиште оптуженима за наводно помагање у убиства Оливера Ивановића

foto d.z.

Prema rečima advokatice Jovane Filipović koja zastupa nekadašnju Ivanovićevu sekretaricu Silvanu Arsović, iako su neki od zapisnika advokatima odbrane dostavljeni mejlom, još uvek nedostaje 21 zapisnik, zbog čega su na današnjem ročištu zatražili da im se dostave izjave koje su optuženi dali u postupcima pred policijom i tužilaštvom.

- Te izjave nam nisu dostavljene do danas iako je postupak počeo pre šest godina. Dakle, nisu dostavljene izjave ni zapisnici koji su se vodili pred ovim sudom i postupajućim većem - istakla je advokatica Filipović dodajući da je današnje ročište odloženo za 26 mart.

Inače, u postupku vezanom za ubistvo Olivera Ivanovića, koji se vodi pred Specijalnim odeljenjem suda u Prištini, optuženi su Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Silvana Arsović, Dragiša Marković, Žarko Jovanović i Rade Basara. I dok su Rošić, Marković i Jovanović izjavili da će se braniti ćutanjem, ostalo troje optuženih navelo je da će izneti odbranu kada spisi budu kompletni na srpskom jeziku.

BONUS VIDEO - JEZIVO! Obistinile se pretnje Jova Bakića: Đilasovci počeli da jure ljude po ulicama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)