EPARHIJA RAŠKO-PRIZRENSKA PORUČUJE: Čekamo da vrate zemlju

M.St.

07. 03. 2024. u 15:39

NIKO sa nama iz prištinskih institucija nije kontaktirao u vezi sa izvršenjem odluke ustavnog suda u Prištini o vraćanju imovine manastiru, a što nije urađeno već osam godina.

ЕПАРХИЈА РАШКО-ПРИЗРЕНСКА ПОРУЧУЈЕ:  Чекамо да врате земљу

Foto: D. Milovanović

Očekujemo da konačno upišu zemlju manastira u katastar.

Ovako je danas reagovala Eparhija raško-prizrenska povodom najnovijeg razvoja događaja oko pitanja zemlje manastira Visoki Dečani. U saopštenju Eparhije se podseća na izjave najviših prištinskih zvaničnika u kojima se govori da odluka tog suda o manastirskoj zemlji navodno nije legalno doneta i da ne može biti izvršena, kao i da o njoj "treba da se vodi nekakav dijalog sa Crkvom":

- Nakon konsultacija koje smo imali sa pravnim savetnicima i više kontakata sa međunarodnim predstavnicima u Prištini, izneli smo stav da se oko te odluke tzv. ustavnog suda, koja je obavezujuća i konačna, ne može voditi nikakav dijalog, niti praviti dogovor, jer je to protivno zakonskim principima u svim demokratskim društvima. Obraćali smo se centralnom katastru tzv. Kosova koji ima puno pravo da upiše zemlju, čime bi se automatski ažuriralo katastarsko stanje imovine manastira na opštinskom nivou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024