"PORED SVIH PRAVA, USKRAĆUJU NAM I PRAVO NA LEČENJE": Srpska lista o oduzimanju lekova iz srpskih apoteka

D. Z.

07. 03. 2024. u 15:02

SRPSKA lista oglasila se povodom oduzimanja lekova iz srpskih apoteka u Mitrovici i Zvečanu od strane tzv. kosovske carine, koja je akciju sprovela uz asistenciju specijalaca.

ПОРЕД СВИХ ПРАВА, УСКРАЋУЈУ НАМ И ПРАВО НА ЛЕЧЕЊЕ: Српска листа о одузимању лекова из српских апотека

Foto: Srpska lista

- Ohrabren pasivnošću međunarodne zajednice po pitanju ukidanja dinara i zabrane ulaska srpske robe na Kosovo i Metohiju, antisrpski režim iz Prištine na čelu sa Aljbinom Kurtijem danas je naredio upad u srpske apoteke na severu Kosova i Metohije. Pošto je u prethodnom periodu od naših građana oduzeo hranu, sredstva za higijenu, plate, penzije, socijalna davanja, danas je oduzeo i lekove, čime je ispunio sve uslove za izazivanje humanitarne katastrofe u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, pred očima čitavog sveta - ovo je danas u saopštenju za javnost navela Srpska lista, povodom oduzimanja lekova iz srpskih apoteka u Mitrovici i Zvečanu od strane tzv. kosovske carine koja je akciju sprovela uz asistenciju specijalaca.

Tim povodom iz Srpske liste ističu da će deca, stari i svi oni kojima su potrebni medikamenti ostati bez lekova zbog režima u Prištini, čime se nastavlja politika uskraćivanja prava na lečenje, kao i svih ostalih prava za naše sugrađane.

- Podsećamo da su kupci u tim apotekama bili svi građani, bez obzira na nacionalnost. Hiljade srpske, ali i albanske, bošnjačke, romske, goranske i druge dece je izlečeno lekovima iz tih apoteka. Ako znamo da je proleće period u godini kada su respiratorni virusi najprisutniji među starima i dečijom populacijom, nakon ove akcije očuvanje zdravlja i lečenje se ugrožava za najranjivije kategorije stanovništva. I to nije slučajno, već namerno i smišljeno uskraćivanje prava i dodatna eskalacija situacije na terenu - navodi se u saopštenju Srpske liste povodom upada pripadnika tzv. kosovske carine i policije u srpske apoteke u Mitrovici i Zvečanu i dodaje da režim Aljbina Kurtija u izbornoj godini na KiM svojim glasačima svakodnevno servira mržnju prema Srbima i svemu što je srpsko.

- Naravno, ovaj upad u srpske apoteke je pored ugnjetavanja Srba pokušaj da se skrene pažnja javnosti sa korupcionaških afera Kurtijevog režima, kao i procesa za trgovinu ljudima i narkoticima koji se vode protiv njegovih kandidata za funkcije u kosovskim institucijama. Po hiljaditi put javno ponavljamo da je odgovornost za Kurtijeva nedela prema Srbima i na predstavnicima međunarodne zajednice koji pokušavaju da se sakriju i „spasu obraz” sporadičnim saopštenjima. Vreme kada je trebalo da reaguju je davno prošlo, štaviše svakim danom koji prođe bez konkretne reakcije prema Kurtiju na terenu se ogleda kao vetar u leđa ovakvim Kurtijevim antisrpskim akcijama - zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!