NI PRIŠTINA NIJE NASELA NA PRIČU: Kurti nikog nije uspeo da ubedi da su pokušali da ga ubiju

Tanjug

11. 02. 2024. u 10:26

GLAVNI tužilac u Prištini Besim Keljmendi ni glavni tužilac tzv. Specijalnog tužilaštva Bljerim Isufaj nisu obavešteni o navodima o planiranom atentatu na premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, koje je sam Kurti juče izneo, prenosi Gazeta ekspres.

НИ ПРИШТИНА НИЈЕ НАСЕЛА НА ПРИЧУ: Курти никог није успео да убеди да су покушали да га убију

Foto: Printskrin/Jutjub/Kosovo onlajn

- U našoj kancelariji trenutno nema nikakve akcije povodom ove vesti - rekao je Keljmendi, dok je Isufaj rekao da nema nikakve informacije.

Gazeta ekspres ističe da, prema zakonu, svaka institucija, uključujući tzv. kosovsku obaveštajnu agenciju i tzv. kosovsku policiju, ima obavezu da odmah i bez odlaganja obavesti državnog tužioca ako postoje pretnje zvaničnicima ili postoji sumnja da je njihov život ugrožen.

Kurti je novinarima juče, nakon povratka iz Skoplja, rekao da se tamo osećao bezbednim i pored pretnji od, kako je naveo, "pojedinaca i struktura koje imaju korene u zvaničnom Beogradu".

Demant i iz zvaničnog Skoplja

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije demantovao je da je bilo pokušaja ubistva Kurtija tokom njegove posete Skoplju.

- Što se tiče bezbednosti tokom posete premijera Kurtija, ona je organizovana po unapred utvrđenim pravilima i bezbednosnim procenama - rekao je za Tanjug portparol MUP-a Toni Angelovski.

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić ocenio je da o fijasku Kurtija na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o situaciji na KiM ništa više ne govori od tvrdnji o zaveri za njegovo ubistvo. Đurić je u objavi na platformi X tu tvrdnju Kurtija nazvao njegovom "najnovijom tužnom naučnofantastičnom pričom". "Nakon što je 13 od 15 članova Saveta bezbednosti UN izrazilo ozbiljnu zabrinutost zbog njegovih veoma stvarnih i razornih postupaka, ima li boljeg načina da se zavrti priča nego da se neko ko maltretira, hapsi i čisti čitavu etničku grupu pretvori u žrtvu. I, naravno, za to kriviti Srbiju. Zašto ne uključiti i vanzemaljce u zaplet? Samo si zaboravio jednu stvar, Aljbine - možeš ponekad da lažeš neke ljude, ali ne možeš da lažeš sve ljude sve vreme - poručio je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024