MINISTAR MALI DEMANTOVAO LAŽI "DANASA" Nikada nisam bio član Demokratske stranke

Novosti online

08. 02. 2024. u 11:33

MINISTAR finansija Siniša Mali izjavio je da je list "Danas" doveo u zabludu javnost jer je objavio da je on bio član Demokratske stranke (DS).

МИНИСТАР МАЛИ ДЕМАНТОВАО ЛАЖИ ДАНАСА Никада нисам био члан Демократске странке

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

- Obaveštavam javnost da nikada nisam bio član niti jedne političke stranke osim Srpske napredne stranke (SNS), napisao je Mali na svom Instagram nalogu.

- Kada se u Srbiji pojavila politička organizacija kod koje sam prepoznao potencijal promena, energiju reformi i duh kolektivne svesti o neophodnosti stvaranja boljeg života za građane Srbije, a onda i znanje kako do toga doći, poželeo sam i da se aktivno bavim politikom, odnosno postanem deo te stranke, kazao je on.

Prema njegovim rečima, dnevni list „Danas” je tekstom na današnjoj naslovnoj strani pod naslovom „Krem DOS-a je danas u Vučićevim redovima”, u kome navodi da je „Siniša Mali bivši član DS-a”, prekršio Zakon o javnom informisanju i medijima, član 9, koji propisuje Obavezu novinarske pažnje, odnosno da su „urednik i novinar dužni da s pažnjom primerenom okolnostima i u skladu sa pravilima novinarske struke, pre objavljivanja informacije koja sadrži podatke o određenoj pojavi, događaju ili ličnosti provere njeno poreklo, istinitost i potpunost”.

- Neproveravanjem navedenog u tekstu list „Danas” doveo je u zabludu javnost iznošenjem netačne informacije da sam bio član Demokratske stranke (DS). U cilju istinitog informisanja javnosti obaveštavam javnost da nikada nisam bio član niti jedne političke stranke osim Srpske napredne stranke (SNS), napisao je Mali.

On je ukazao i da je ovaj demanti upućen i na adresu glavnog urednika Dnevnog lista Danas, sa zahtevom da se objavi u skladu sa članom 94 Zakona o javnom informisanju i medijima.

BONUS VIDEO: Ministar Mali na gradilišu gde će biti Ekspo 2027: Stvaramo potpuno nov grad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (27)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave