SVEČLJA SE HVALI TERORISANJEM SRBA: Zatvorili smo tri opštine iz srpskog sistema, privedeno pa pušteno sedam osoba

D. Z.

02. 02. 2024. u 18:35

MINISTAR lažne države Kosovo, odnosno tzv. kosovske policije Dželjalj Svečlja „pohvalio“ se na Fejsbuku da je zajedničkom akcijom policije, tužilaštva i tzv. obaveštajne agencije.

СВЕЧЉА СЕ ХВАЛИ ТЕРОРИСАЊЕМ СРБА: Затворили смо три општине из српског система, приведено па пуштено седам особа

foto d.z.

Kako je naveo, policija danas zatvorila "paralelne strukture Srbije koje su delovale u okviru Kosova".

- Zatvorena je ilegalna opština Peć u Goraždevcu, opština Istok u Osojanu i opština Klina u Vidanji - naveo je ministar policije tzv. Kosova Dželjalj Svečlja, koji se na društvenim mrežama hvali svim jednostranim i nasilnim akcijama usmerenim protiv Srba.

Istovremeno, iz kosovskog tužilaštva saopšteno je da je privedeno, pa pušteno sedam osoba „posle razgovora u policiji“.

- Držali su nas na ispitivanju više od dva sata. Prethodno su u devet sati upali u prostorije Privremenog organa opštine Istok u Osojanu, gde su do tri sata popodne pretresali, odneli su svu dokumentaciju i opremu, a nas troje, koliko nas je bilo tu, odveli su na ispitivanje koje je trajalo duže od dva sata - kazao je "Novostima" Kosta Belošević, predsednik Privremenog organa opštine Istok, sa sedištem u Osojanu.

Na pitanje da li su ih u policiji fizički maltretirali, Belošević kaže da nisu, ali da su ih pripadnici tzv. kosovske policije provocirali.

Podsetimo, tzv. kosovski specijalci naoružani dugim cevima jutros su upali u prostorije privremenih organa metohijskih opština Peć, Istok i Klina odakle su oduzeli svu dokumentaciju i opremu, a objekte zatvorili. Predsednike Privremenih organa i članove, njih sedmoro, su priveli na višesatni informativni razgovor, a nekima od njih su oduzeli i mobilne telefone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)