NASTAVAK AFERE “KOKAIN” U LEPOSAVIĆU: I drugi Kurtijevi Srbi uhvaćeni kako šmrču u opštini

Novosti online

01. 02. 2024. u 10:02

ALBANSKI mediji objavili su sinoć nove snimke na kojima se čuje i vidi kako pojedinci u opštini Leposavić, na čijem je čelu Kurtijev gradonačelnik Ljuljzim Hetemi, šmrču kokain.

НАСТАВАК АФЕРЕ “КОКАИН” У ЛЕПОСАВИЋУ: И други Куртијеви Срби ухваћени како шмрчу у општини

Foto: Printskrin

Iako albanski portal Nacionale nije objavio imena “šmrkača”, na snimku se jasno čuje kako govore srpski, što ukazuje da je reč o Kurtijevim Srbima koji su pristali da rade u opštini za Kurtijevog gradonačelnika.

Prenosimo vam tekst koji se od sinoć deli albanskim medijima.

Čini se da je kokain u opštini Leposavić tokom zatvaranja Ljuljzima Hetemija bio prilično prisutan.

Pored smenjene potpredsednice Leposavića Dragane Miletić, tu su i drugi radnici koji su plaćeni iz budžeta Republike Kosovo. Čak dvojica radnika uzimaju drogu u istoj kancelariji u kojoj je viđena kako konzumira kokain već otpuštena potpredsednica Miletić.

Nacionale takođe ima imena ovih opštinskih radnika, ali ih neće objaviti kako ne bi uticao na istrage Tužilaštva.

Pored radnika, Nacionale je iz sopstvenih sredstava obezbedio i druge slike na kojima se vide i drugi radnici opštine. Čak se sumnja da se na snimku koji ćete videti u nastavku nalazi i srpski policajac inicijala P. R.

List je potvrdio da se na spiskovima policije u Leposaviću nalazi policajac sa istim podacima kao i mi. Tako se pojavljuje na spiskovima policijskih službenika. Međutim, nećemo objavljivati ime policajca, dok ne bude potvrda institucija koje imaju ime.

Da bi mogao biti policajac, to potvrđuju i ironije i uvrede koje su drugi ljudi uputili policiji na drugom snimku gde se konzumira droga.

Gazeta Nacionale je sve ove materijale već dostavila bezbednosnim i pravosudnim institucijama, a one su nastavile istrage za izvršenje krivičnih dela koja su sankcionisana Krivičnim zakonikom Kosova.

S druge strane, nakon objavljivanja snimka od strane Nacionalea, zamenica gradonačelnika Leposavića Dragana Miletić dobila je otkaz.

Međutim, predsednik opštine Ljuljzim Hetemi upozorio je da će svi oni za koje se dokaže da su umešani u ovakve akcije biti otpušteni.

Tužilaštvo u Mitrovici je pak izdalo saopštenje kojim potvrđuje pokretanje istrage.

„Osnovno tužilaštvo u Mitrovici saopštava mišljenje da je u vezi sa objavljivanjem video-snimka Nacionalnog portala, objavljenog 29. 1. 2024. za istragu trgovine narkoticima (DHTN) u Prištini, da preduzme sve istražne radnje u vezi sa istragom ovog slučaja, koji se odnosi na umešana lica koja se vide na objavljenim video-snimcima, uključujući identifikaciju svih lica, zatim prikupljanje dokaza – video-snimaka Nacionalnog portala, i drugih relevantnih dokaza koji su neophodni za istragu i rasvetljavanje ovog slučaja, u pogledu krivičnog dela „Neovlašćena kupovina, držanje, stavljanje u promet i promet opojnih droga, psihotropnih i analognih supstanci“ iz člana 267 u odnosu na član 275 stav 1 tačka 1.2 Krivičnog zakona Republike Kosovo“, navodi se u saopštenju.

SNIMKE POGLEDAJTE KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (16)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice