SRPSKE LEKARE I MEDICINSKE SESTRE ODVELI U POLICIJU: Nastavak terora u Prištini, oduzet i sanitet sa BG tablicama

D. Z.

31. 01. 2024. u 21:00

PRIPADNICI tzv. kosovske policije upali su danas popodne u srpsku ambulantu u Prištini, u Centru za mir i toleranciju, i iz prostorija izveli grupu lekara i medicinskog osoblja koji rade po sistemu Vlade Srbije i pružaju zdravstvenu zaštitu preostalim Srbima u tom gradu.

СРПСКЕ ЛЕКАРЕ И МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ ОДВЕЛИ У ПОЛИЦИЈУ: Наставак терора у Приштини, одузет и санитет са БГ таблицама

foto privatna arhiva

Svi zaposleni, njih devetoro, su privedeni na informativni razgovor u policijsku stanicu „Centar 1", a policija je oduzela i sanitetsko vozilo beogradskih oznaka.

Prema saznanjima "Novosti" do sada je saslušano samo dvoje zaposlenih, saslušanje je trajalo oko tri sata, dok su preostali još na infirmativnom razgovoru.Za sada nema saopštenja iz policije a kako su neki albanski mediji nezbanični preneli, policija smatra da je ambulanta poslovala navodno nelegalno, jer je u sistemu Vlade Republike Srbije.

Takođe, na albanskim društvemim mrežama se pojavljuju infirmacije da je policija upala u protor Nevladine organizacije „Centar za mir i Toleranciju „u kojem se nalaze prostorije ambulante koje su korišćene za navodnu špijunažu, a što je sasvim nelogično jer je u istoj zgradi policijska stanica .Trenutno se policajci nalaze ispred zgrade, a kako saznajemo ispitivanje zaposlenih će trajati do kasno u noć.

Mada su još nejasne namere policije, da li je planirala da izvrši pretres prostorija i ispita ljude zatečene u njima, ili da ih zatvori i zauzme, prostorije Centra za mir i toleranciju koje je ova nevladina organizacija dobila na korišćenje od UNMIK-a bile su jedino mesto okupljanja pedesetak prištinskih Srba koih je do 1999 godine bilo više od 40.000.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)