DEMONSTRACIJA SILE: Petar Petković o današnjem upadu tzv. kosovske policije u kompleks Rajska banja

D. Z.

19. 12. 2023. u 17:31

Opominjući da politički ekstremisti u Prištini uživaju u zlostavljanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i to posebno na naše velike nacionalne i verske praznike, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da su i danas na Svetog Nikolu, pripadnici Kurtijeve policije upali u kompleks „Rajska banja“, u opštini Zvečan, i odande potpuno bespravno i pod pretnjom silom isterali radnike koji rade na održavanju istoimenog hotela i restorana.

ДЕМОНСТРАЦИЈА СИЛЕ: Петар Петковић о данашњем упаду тзв. косовске полиције у комплекс Рајска бања

foto Kancelarija za KiM

Srbima je, prema Petkovićevim rečima, na ovaj način, još jednom iz Prištine poručeno da nemaju pravo na razvoj svojih lokalnih zajednica, niti pravo na posao i socijalnu sigurnost. On je istakao da su ovom demonstracijom sile još jednom napadnuta kolektivna prava srpskog naroda, kao i da je prekršeno i u današnjem svetu neprikosnoveno pravo na nepovredivost imovine, jer ekstremisti iz Prištine i opštinama i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i privatnim licima na severu pokrajine sad već svakodnevno, bez ikakve zadrške i potrebe da se za to pravdaju, na najbezočniji način povređuju i otimaju imovinu.

- Priština je i na ovaj način potvrdila svoju nameru sveobuhvatne okupacije severa Kosova i Metohije i poručila da Srbija nema pravo da na bilo koji način pomaže svom narodu, budući da je turističko-rekreativni kompleks „Rajska banja“jedna od strateških investicija Beograda na severu Kosova i Metohije - istakao je Petković.

On je dodao da granice bezobrazluka i bahatosti Kurtija i njegovih siledžija očito ne postoje, kao i da je jasno da je današnja akcija Prištine u selu Banjska deo plana etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije.

- I o ovom napadu ćemo, razume se, informisati međunarodnu zajednicu, uključujući i posrednike u dijalogu Beograda i Prištine - zaključuje u saopštenju za javnost povodom današnjeg upada predstavnika kosovske Agencije za privatizaciju i kosovske policije u kompleks Rajska banja u Banjskoj.

Predstavnici Agencije za privatizaciju uz asistenciju kosovske policije upali su danas popodne u kompleks Rajske banje i isterali radnike a objekte zaključali.P otom su se povukli a zaposlenima onemogućili povratak na radna mesta.

Inače, izgradnju kompleksa Rajske banje 2019 godine finansirala je Kancelarija za KiM odnosno Vlada Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja