GRENEL O IZBORIMA U SRBIJI: Rekordan broj međunarodnih posmatrača za današnju rekordnu izlaznost

Novosti online

17. 12. 2023. u 18:23

NEKADAŠNjI izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel ocenio je da su današnji izbori u Srbiji veoma važni za građane Srbije i čitavog regiona, i konstatovao da je prisutan rekordan broj posmatrača, te da ne bi trebalo da bude nasilja ili destabilizacije ni sa jedne strane.

ГРЕНЕЛ О ИЗБОРИМА У СРБИЈИ: Рекордан број међународних посматрача за данашњу рекордну излазност

Foto Tanjug

Napomenuo je da izbore u Srbiji prati rekordan broj međunarodnih posmatrača i da očekuje da se taj demokratski proces odvija mirno.

- Postoji rekordan broj međunarodnih posmatrača za današnju rekordnu izlaznost. Svet gleda. Ne bi trebalo da bude nasilja ili destabilizacije sa bilo čije strane. Neka se demokratski proces odvija mirno - istakao je Grenel na  društvenoj mreži "Iks".

On je naveo da je Srbija napravila "dramatičan napredak" kada je reč o saradnji sa zapadnim silama.

- Današnji srpski izbori su veoma važni za građane Srbije i čitavog regiona. Odnos SAD i Srbije je izuzetno važan za Ameriku – moramo da nastavimo sadašnjim putem pomoći Srbiji da se udalji od Rusije ka Zapadu. Napravili su dramatičan napredak tokom poslednjih godina i dok mi još imamo posla, Kina postaje još agresivnija u regionu - ukazao je Grenel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu