ZA MANJE OD DVA DANA DOLAZI U BEOGRAD: Vučić: Važna poseta Đorđe Meloni

Novosti onlajn

01. 12. 2023. u 11:42

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Dubaiju da će italijanska premijerka Đorđa Meloni doći u Beograd za manje od dva dana i istakao da je to važna poseta za bilateralne odnose, dovođenje investitora, ali i za naše političke odnose i dalju podršku Italije napretku Srbije na putu ka EU.

ЗА МАЊЕ ОД ДВА ДАНА ДОЛАЗИ У БЕОГРАД: Вучић: Важна посета Ђорђе Мелони

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Mislim da Melonijeva pravo odavde stiže u Beograd, umesto da ide u Rim, video sam ljude iz njenog tima. Videćemo je za dva dana u Srbiji i hvala italijanskoj premijerki - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara i dodao da se do sada sretao sa skoro svakim italijanskim premijerom.

Kaže da je Melonijeva osoba koja će duže biti uspešna na italijanskoj političkoj sceni.

- Ona ne spada u one kratke italijanske vlade koje neki ljudi vode, jer po tome je Italija bila poznata od Drugog svetskog rata. Ona će duže da bude na čelu italijanske izvršne vlasti - rekao je Vučić.

Istakao je da je poseta Melonijeve Beogradu važna poseta za nas, jer su oni drugi u EU najznačajniji partner Srbije, a treći najznačajniji partner Srbije ukupno.

- Nama značajan i politički partner. Kad god su mogli, pomagali su na našem evropskom putu. Ako smem to da kažem, zaista nikada nisu odmagali. A Đorđa Meloni je jedna hrabra, odgovorna i ozbiljna žena i verujem da će njena podrška mnogo da znači za naše bilateralne odnose i dovođenje investitora, ali tako i za naše političke odnose i za dalju podršku Italije napretku Srbije ka EU - naveo je Vučić.

BONUS VIDEO: 

VELIKO INTERESOVANjE STRANIH MEDIJA: Predsednik Vučić u Dubaiju govorio za brojne svetske medije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (71)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)