HRVATSKI DIPLOMATA PROGLAŠEN ZA PERSONU NON GRATA U SRBIJI: Grubo izašao iz okvira diplomatskih normi

Novosti online

20. 11. 2023. u 19:16

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije je 20. novembra 2023. godine donelo odluku da, u skladu sa članom 9. Bečke konvencije, koja reguliše diplomatsko-konzularne odnose, proglasi Hrvoja Šnajdera, prvog sekretara u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu, za personu non grata.

ХРВАТСКИ ДИПЛОМАТА ПРОГЛАШЕН ЗА ПЕРСОНУ НОН ГРАТА У СРБИЈИ: Грубо изашао из оквира дипломатских норми

Foto: Google map

Tokom profesionalnog angažovanja u Republici Srbiji Šnajder je grubo izašao iz okvira diplomatskih normi i prekršio navedenu Konvenciju. Tim povodom uručena je diplomatska nota ambasadoru Republike Hrvatske Hidajetu Biščeviću.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije žali zbog postupanja navedenog diplomate u proteklom periodu, koje ne doprinosi unapređenju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Hrvatske, dobrosusedskoj saradnji i sveukupnom podizanju nivoa mira i stabilnosti u regionu.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije izražava očekivanje da će Republika Srbija i Republika Hrvatska zajednički raditi na izgradnji međusobnog poverenja, a u cilju ostvarenja zajedničke evropske budućnosti.

SRPSKA BIA RAZOTKRILA HRVATSKOG DIPLOMATU

Srpska BIA razotkrila je hrvatskog diplomatu koji je u Beogradu pokušao da napravi agenturnu mrežu a kontaktirao je sa ljudima iz politike, biznisa i medija.

Srpska služba je već duže vreme pratila njegove aktivnosti i kada je došla do svih relevantnih dokaza preduzete su sve mere da se njegovo neprijateljsko delovanje osujeti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SKANDAL: UEFA pokrenula istragu o žrebu za EURO 2024! (VIDEO)