GOJKOVIĆ U RUMI: Ovo su izbori za Srbiju u kojoj će žene biti poštovane i ravnopravne

Novosti online

15. 11. 2023. u 20:59

ČLANICA Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković razgovarala je na čajanci sa ženama u Rumi o tome kako one vide položaj žena u Srbiji i na koji način bi taj položaj mogao dodatno da se unapredi.

ГОЈКОВИЋ У РУМИ: Ово су избори за Србију у којој ће жене бити поштоване и равноправне

Foto: Novosti

- Prijatno druženje ovde sa ženama Rume koje su različite starosne dobi i različitih zanimanja. Potpuno smo otvoreno razgovarale sa kojim izazovima se žene danas suočavaju i šta po njihovom mišljenju može još da se uradi da se poboljša lični i uopšte položaj žena - rekla je Gojković.

Gojković je istakla da joj je bilo zadovoljstvo što je uz šoljicu čaja mogla da razmeni mišljenje sa prosvetnim radnicama o vaspitanju i obrazovanju dece i zajedničkoj ulozi porodica i škole u tome, kao i o dualnom obrazovanju u srednjim školama.

Gojković je istakla da su se sve žene sa kojima je imala priliku da razgovara saglasile da je izuzetno važno da žene imaju priliku da se zaposle i rade i da pored brige o porodicama, mogu da imaju svoja primanja i time budu ekonomski samostalne i ujedno doprinose stabilnosti porodičnih budžeta.

Gojković je ukazala da su žene u Rumi pohvalile rad predsednice opštine Aleksandre Ćirić, i njenu brigu o ulaganjima i razvoju oblasti kulture, školstva i zdravstva na teritoriji opštine i podsetila da je nedavno izgrađen novi vrtić, kao i da su u toku završni radovi na potpuno obnovljenom Zavičajnom muzeju, koji je imao decenijski problem vlage i neuslovnosti.

- Mnogo toga je urađeno. Ovo su izbori za Srbiju u kojoj će žene biti poštovane, u kojoj će biti ravnopravne i u kojoj će porodica da se poštuje. Zato je 17. decembra jedan izbor - "Srbija ne sme da stane" - kazala je Gojković.

BONUS VIDEO: "VIDIMO I MI DA GLASAJU ZA VUČIĆA": Đilas priznao da nema poverenje penzionera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (34)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona