JOVANOVIĆ O HAJCI NA VUČIĆEVU PORODICU: Mora postojati jasna granica između legitimne kritike i ličnih napada

Novosti online

14. 11. 2023. u 16:18

ČLAN Glavnog odbora Srpske napredne stranke Mihailo Jovanović oglasio se saopštenjem o novim napadima na porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

ЈОВАНОВИЋ О ХАЈЦИ НА ВУЧИЋЕВУ ПОРОДИЦУ: Мора постојати јасна граница између легитимне критике и личних напада

Foto: Dragan Milovanović

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

Napad na porodicu kao sredstvo političke borbe predstavlja akt koji je duboko nedostojan i suprotan osnovnim principima pristojnosti. Zbog toga, kao građanin Republike Srbije, otac dvoje dece i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, osećam dužnost da se oglasim povodom novog napada na porodicu Vučić od strane dnevnog lista "Danas" koji je deo Junajted grupe. 

Svaka osoba sa osnovnim moralnim vrednostima mora najoštrije osuditi takve postupke bez obzira kojoj političkoj opciji pripada, jer nikada ne smemo da dozvolimo da napad na porodicu postane legitimna meta u političkoj utakmici, kao što su napadi na porodicu Vučić postali meta medija Junajted grupe. 

U političkom diskursu mora postojati jasna granica između legitimne kritike i ličnih napada na porodicu. Takvi napadi ne samo da degradiraju političku kulturu, već i nanose nepopravljivu štetu našem društvu, podstičući atmosferu netolerancije i mržnje. U civilizovanom društvu, politička borba treba da se vodi argumentima i idejama, a ne uvredama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (63)

NOVI ŠOK U RIMU! Novak Đoković nije jedini, kući neočekivano ide i šampion mastersa iz Madrida (VIDEO)