OGROMAN BROJ PROJEKATA SA EU: Vučić: Danas smo čuli ohrabrujuće reči predsednice Fon der Lajen - očekujemo značajnu finansijsku podršku

Novosti onlajn

31. 10. 2023. u 14:31

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić sastao se danas u Palati Srbija sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen. Nakon sastanka predsednik se obratio okupljenim novinarima.

ОГРОМАН БРОЈ ПРОЈЕКАТА СА ЕУ: Вучић: Данас смо чули охрабрујуће речи председнице Фон дер Лајен - очекујемо значајну финансијску подршку

Foto: Printscreen/Pink

- Ukupna vrednost je 58,5%, sa svima ostalima 41,5%. Pritom računajte da nam je region veoma značajno zastupljen - rekao je Vučić. 

Mi imamo ogroman broj projekata zajedno sa EU. Mi smo danas čuli ohrabrujuće reči predsednice Fon der Lajen iz plana za rast. Gde očekujemo veoma značajnu finansijsku podršku, ako se mi budemo držali svojih obaveza, razume se, gde bi jedna trećina trebalo da bude za budžet... To nije mali novac za nas. Formiranje jedinstevog reigonalnog tržišta, a zatim učešće u evropskom tržištu za nas je prioritet i mi to smatramo velikom koristi za sve naše građane - naglasio je Vučić i dodao da Srbija sa Evropskom unijom radimo mnogo važnih projekata, posebno u oblasti infrastrukture - naročito u oblasti energetske i transportne infrastrukture. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (108)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)