URSLULA FON DER LAJEN U PRIŠTINI: Srbija da prihvati de fakto priznanje, a Priština nacrt za formiranje ZSO

S.S.R.

30. 10. 2023. u 16:01

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas u Prištini da je dijalog Beograda i Prištine jedini način da krene napred.

УРСЛУЛА ФОН ДЕР ЛАЈЕН У ПРИШТИНИ: Србија да прихвати де факто признање, а Приштина нацрт за формирање ЗСО

FOTO: Tanjug/AP

Ona je na zajedničkoj konferernciji sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani istakla da postoji novi investicioni plan koji funkcioniše veoma dobro.

- Ako funkcioniše za zemlje članice EU, funkcionisaće i za države Zapadnog Balkana. Ovaj plan ima potencijal da udvostruči vaš prihod u roku od jedne decenije. Svi ovi uspesi se mogu postići samo ako Kosovo i Srbija normalizuju svoje odnose. Kosovo mora da prihvati nacrt za formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom, dok Srbija mora da prihvati de fakto priznanje Kosova. To je jedini način da se napreduje - istakla je. 

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je mnogo puta da se za Srbiju znaju crvene linije - nema priznanja lažne države i nema stolice za Prištinu u Ujedinjenim nacijama, a o svemu ostalom može da se razgovara. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!