ALBANCI IZMIŠLJU TRIK ZA TRIKOM Vučić o razgovorima u Briselu: Predsednik otkrio šta se tačno dešavalo

Novosti online

29. 10. 2023. u 10:10

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nije u Briselu tražio nikakvo propratno pismo ali da je naglaso da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

АЛБАНЦИ ИЗМИШЉУ ТРИК ЗА ТРИКОМ Вучић о разговорима у Бриселу: Председник открио шта се тачно дешавало

Foto: AP Photo/Visar Kryeziu/D. Milovanović/Jutjub/Around The World 4K

- Neki kažu poginuo je jedan čovek u Banjskoj, tako da moramo da reagujemo na takve tvrdnje. Ono što smo rekli u Skupštini je da ćemo ispuniti ono što se ne tiče priznanja tzv. Kosova ili članstva u UN - istakao je Vučić.

Predsednik dodaje da su pregovori kao začarani krug, i da Albanci izmišljaju trik za trikom ne bi li prevarili nekoga u Evropi ili SAD.

- Ja nisam tražio nikakvo propratno pismo, kao što je rekao Kurti. Ja sam rekao da smo spremni da ispunimo svoje obaveze, a onda sam stavio zapetu, i dodao da ne možemo da prihvatimo ništa što je vezano za priznanje Kosova ili članstvo u UN. To sam govorio i u Ohridu, i u Kišinjevu, svaki put sam to govorio - istakao je Vučić.

On dodaje da se savetovao sa pravnicima i profesorima, i da zato svaki put insistira na ta dva pitanja.

- Kurti ne želi da priča o ZSO. Videli ste da u mnogim zemljama postoje politički akteri koji ne žele da vide ZSO, poput Ališe Kerns. Sa druge strane, vlasti u Nemačkoj traže sprovođenje toga, ali ja govorim o nekim drugim krugovima - rekao je predsednik.

Vučić je potom pročitao šta je traženo u Briselu.

- Tražili su da se osudi nasilni akt od strane paramilitarnih grupa koje podržavaju srpske vlasti. To su želele naše komšije da ubace, ali nije prošlo. Svi znaju ko su te komšije. Albanci nisu, oni nisu članovi u Evropskom savetu - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (104)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)