ŠESTORICA SRBA NA SLOBODI: Oslobođeni optužbi za zloupotrebu službenog položaja

D. Z.

27. 10. 2023. u 15:48

OSNOVNI sud u Prištini oslobodio je danas šestoricu Srba, bivših pripadnika tzv. kosovske policije, uhapšenih sa grupom bivših policajaca srpske, romske, albanske i bošnjačke nacionalnosti, optuženih za navodno krivično delo zluopotrebe službenog položaja.

ШЕСТОРИЦА СРБА НА СЛОБОДИ: Ослобођени оптужби за злоупотребу службеног положаја

foto d.z.

Prema rečima advokata Ljubomira Pantovića od ukupno dvadeset optuženih, njih šestoro je oslobođeno danas, a u slučaju jednog Srbina tužilac je pre nedelju dana odustao od postupka, dok je trinaestoro njih osuđeno od po šest meseci do tri godine zatvorske kazne.

- Oni su se teretili za navodnu zloupotrebu službenog položaja odnosno primanje mita tj da su dozvoljavali šverc robe preko alternativnih prelaza između centralne Srbije i Kosova i Metohije - pojašnjava advokat Pantović podsetivši da je grupa bivših pripadnika tzv. kosovske policije koji su zbog sudskog postupka suspendovani sa dužnosti, uhapšena maja 2019. godine u akciji specijalne tzv. kosovske policije Rosu na severu Kosova i Metohije.

Inače, jedan od oslobođenih je i Oliver K. Iz severne Mitrovice koji je prvobitno optužen za navodno krivično delo učešća ili organizovanje kriminalne grupe .

- Specijalno tužilaštvo Kosova potom je odustalo od vođenja postupka za ovo delo ali je postupak nastavljen zbog navodnog dela zloupotrebe službenog položaja i primanja mita a danas posle četiri godine prvostepeni sud je doneo odluku da se Oliver K. oslobađa svih optužbi usled nedostatka dokaza - istakla je za "Novosti" advokatica Filipović napominjući da je njen klijent boravio neeosnovano u pritvoru petnaest meseci, od maja 2019. godine do avgusta 2020. godine.

Inače, kako saznajemo od advokata oslobođenih Srba zatvorske kazne ostalim osuđenim Srbima premašuju vreme njihovog boravka u pritvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)