VESIĆ: Sombor uz izgradnju brze saobraćajnice i kanalizacije dobio i rekonstruisani most

Novosti Onlajn

24. 10. 2023. u 08:23

RADOVI na rekonstrukciji Apatinskog mosta na Velikom bačkom kanalu u Somboru su završeni, i građani tog dela Vojvodine od danas mogu potpuno bezbedno da koriste taj most, saopštio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

ВЕСИЋ: Сомбор уз изградњу брзе саобраћајнице и канализације добио и реконструисани мост

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

On je istakao da su radovi na obnovi mosta započeli 9. juna ove godine, a okončani su za samo četiri i po meseca. Ukupna vrednost radova je oko 132 miliona dinara.

Radovi su, precizirao je ministar, obuhvatili kompletnu rekonstrukciju kolovoza, pešačko/biciklističkih staza, kolskih prilaza, unutrašnje strukture, električnih i vodovodnih linija.

- Ovaj most je izgrađen 1965. godine, i sada, posle skoro pola veka, omogućeno je udobnije i bezbednije odvijanje saobraćaja na deonici Sombor–Apatin - rekao je Vesić.

Širina kolovoza je 7,1 metar, u dve kolovozne trake, dok sa svake strane mosta postoji pešačko-biciklistička staza u širini od 1,95 metara.

 - Sombor je grad koji će se naći na trasi brze saobraćajnice Osmeh Srbije, koju počinjemo da gradimo već ove godine od Bačkog Brega. Naredne godine počećemo i rekonstrukciju pruge Sombor-Vrbas. 

U okviru projekta „Čista Srbija“ u Somboru gradimo 82 kilometra kanalizacione mreže u Stanišiću, Bačkom Bregu, Bezdanu, Kolutu i dva prečistača otpadnih voda u Stanišiću i Bezdanu.  

- Položaj ovog grada biće idelan za dolazak investitora. A, uz velike projekte, idu i ovi, naizgled mali, koji mnogo znače ljudima koji žive u Somboru, Apatinu… Podižu kvalitet njihovog života. A to je politika koju vodimo, da se svaki deo Srbije razvija i da u svakom delu radimo ovakve projekte, kako bi građanima bilo bolje nego što im je bilo juče - rekao je ministar Vesić.

BONUS VIDEO: I TO JE MOGUĆE DANAS U SRBIJI: Sanirali deponiju, sada na njoj sade drveće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)