NAORUŽANI LJUDI SA BLINDIRANIM VOZILOM UPALI U MANASTIR BANJSKA: Hitno saopštenje Eparhije raško-prizrenske

Novosti online

24. 09. 2023. u 12:03 >> 12:04

EPARHIJA raško-prizrenska oglasila se saopštenjem u kojem navodi da je grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala blindiranim vozilom u manastir Banjska. Takođe, osudili su napad na tzv. kosovsku policiju.

НАОРУЖАНИ ЉУДИ СА БЛИНДИРАНИМ ВОЗИЛОМ УПАЛИ У МАНАСТИР БАЊСКА: Хитно саопштење Епархије рашко-призренске

Foto: Igor Marinković

"Eparhija najiskrenije izražava saučešće članovima porodice poginuloga policajca i iskreno se nada da će se dvojica ranjenih što pre oporaviti. Eparhija je  jako zabrinuta jer prema najnovijim informacijama, grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala je blindiranim vozilom u sam manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju. Trenutno se u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira. Radi bezbednosti, bratija manastira i poklonici su se zaključali u konak, i hram manastira je takođe zaključan. Naoružana maskirana lica se kreću po dvorištvu i čuju se povremeno pucnji", navodi se u saopštenju.

Eparhija najoštrije osućuje otvoreno nasilje koje se primenjuje u verskom objektu Srpske Pravoslavne Crkve, pozivajući sve strane da što pre prekinu sukob.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

ČUVENU ODISEJU SMO SVI SLUŠALI: Znate li pravo ime Lea Martina?