"OVO JE DOBAR DAN, VELIKI DAN ZA NIŠ": Vučić nakon otvaranja fabrike Palfinger u Nišu (VIDEO)

Novosti online

12. 09. 2023. u 17:40

ALEKSANDAR Vučić, predsednik Srbije, oglasio se na društvenim mrežama nakon današnje posete obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike austrijske kompanije Palfinger u Nišu.

ОВО ЈЕ ДОБАР ДАН, ВЕЛИКИ ДАН ЗА НИШ: Вучић након отварања фабрике Палфингер у Нишу (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

- Ovo je dobar dan, veliki dan za Niš. Srbiji i Nišu želim još ovakvih projekata i još ovakvih fabrika. Živela Srbija! - napisao je Vučić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Podsećamo, tokom obilaska radova predsednik je pomenuo mnoge važne stavke.

- Ovde će biti fabrika, a mi razgovaramo da naprave razvojno-istraživački centar kako bi angažovali mlade ljude sa Niškog univerziteta i to je ogroman uspeh. U blizini su i druge fabrike i od njih su čuli i izabrali ovaj prostor. Nadamo se da će tako i druge firme doći - rekao je predsednik.

Vučić je izjavio da će prosečne plate biti mnogo veće za 375 zaposlenih i da Palfinger planira da ostane više desetina godina, kao i da sa sobom donose nove tehnologije.

- Odavde će 100 posto sve ići u izvoz u Austriju, Sloveniju, Nemačku i Francusku. To je dodatan podsticaj za Niš, ali i celu Srbiju. U junu se očekuje otvaranje. Velike stvari. Za Nišlije rekli smo da ćemo rešiti problem dalekovoda kod Brzog Broda, pitanje je da li možemo da nađemo tehničko rešenje i nećemo izaći iz kancelarija dok to ne rešimo. Dobili smo zahtev i za rešenje Suvodolskog kanala i to rešavamo investicijom od 2,4 miliona evra - rekao je predsednik.

Predsednik je rekao da je investicija za izgradnju ove fabrike iznela 34,5 miliona evra, a da je Srbija učestvovala sa 4,6.

BONUS VIDEO: ZAVRŠENA SVEČANA CEREMONIJA: Ovako su novi oficir VS proslavili svoje činove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (94)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)