"DUBOKO SMO POTRESENI STRAŠNIM SLIKAMA VODENE STIHIJE..." Vučić izrazio saučešće porodicima stradalih u Libiji nakon jakog nevremena

Novosti online

12. 09. 2023. u 16:52

PREDSEDNIK Srbije, Aleksandar Vučić oglasio se povodom stravičnih dešavanja koja su zahvatila Libiju, usled jakog i razornog nevremena.

ДУБОКО СМО ПОТРЕСЕНИ СТРАШНИМ СЛИКАМА ВОДЕНЕ СТИХИЈЕ... Вучић изразио саучешће породицима страдалих у Либији након јаког невремена

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

- Duboko smo potreseni strašnim slikama vodene stihije u Libiji i tragičnom sudbinom stradalih. Iskreno saučešće porodicama poginulih i ohrabrenje onima koji tragaju za svojim najbližima, a stanovnicima ugroženih oblasti podršku u borbi sa posledicama ove katastrofe - napisao je predsenik na društvenoj mreži "X".

Podsećamo, oko 10.000 ljudi se vodi kao nestalo nakon velikih poplava u Libiji, saopštio je zvaničnik Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca (IFRC).

Poplave i klizišta izazvani jakom kišom uništili su mnoge puteve i kuće. Najteže je pogođena luka Derna, koja je većim delom pod vodom nakon što su se urušile dve brane i četiri mosta.

BONUS VIDEO: HONG KONG POTOPLjEN: Najveće padavine u poslednjih 140 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (105)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?