PORUKA PREMIJERKE U SKUPŠTINI SRBIJE: Šta god da radite, mi nećemo odustati - Nikada se nećemo povući, borićemo se za bolju Srbiju (VIDEO)

Novosti online

05. 09. 2023. u 13:05

PREMIJERKA Srbije Ane Brnabić istakla je danas u Skupštini Srbije da uprkos ovakvim uslovima rada Srbija mora da se bori i radi, i da će uprkos haosu koji pravi opozicija građani Srbije dobiti svoje državne pomoći.

ПОРУКА ПРЕМИЈЕРКЕ У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ: Шта год да радите, ми нећемо одустати - Никада се нећемо повући, борићемо се за бољу Србију (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 - Poštovani građani i građanke Republike Srbije, reći ću vam zašto mi ne možemo da odustanemo, reći ću vam zašto mi moramo da se borimo, reći ću vam, građani Srbije, narode srpski, zašto mi moramo da nastavimo da radimo pa i u ovakvim uslovima i u ovakvim okolnostima - mi moramo da se borimo zato što ako mi odustanemo i ako se mi ne borimo, onda ćemo dopustiti da ovakvi ljudi spreče povećanje penzija koje svi naši penzioneri očekuju od 1. oktobra 2023, dakle ove godine, i od 1. januara 2024. godine. Ako odustanemo i ako oni uspeju u blokadi Narodne skupštine, nisu oni blokirali Anu Brnabić i nisu blokirali Sinišu Malog, nisu blokirali Vladu RS, nisu blokirali Aleksandra Vučića, nisu blokirali nikoga od nas.

Oni imaju ideju da spreče: da penzioneri dobiju povećanje penzija od 5,5 odsto u oktobru ove godine zato što je to povećanje penzija predviđeno ovim rebalansom koji je danas pred vama. Ako oni uspeju u blokadi rada Narodne skupštine, što mi nikako ne smemo da dozvolimo, oni će sprečiti - što im je i želja i namera - da majke sa decom do 16 godina starosti dobiju jednokratnu pomoć do kraja septembra od 10.000 dinara zato što je novac za jednokratnu pomoć za decu, odnosno majke i samohrane očeve, za decu od 16 godina starosti predviđen ovim rebalansom budžeta koji je pred vama i ako se ova Narodna skupština ne održi, ako mi odustanemo, ako se mi povučemo, ta deca i njihove porodice će ostati bez te jednokratne podrške i to upravo u trenutku kada smo mi uspeli da povećamo stopu našeg nataliteta i to jedini u širem regionu.

Dakle, ne smemo da odustanemo! Šta god da radite, mi nećemo odustati. Šta god da radite nećemo odustati! Mi ćemo se dalje boriti za penzionere, i za majke, i za decu, i za poljoprivrednike, i za naše zdravstvo, i za naše puteve! Možete da radite šta god hoćete, mi nećemo odustati! Mi nikada nećemo odustati. Nikada nećemo odustati! Ajde vi glasnije, a mi ćemo jače! I vi glasnije i mi ćemo jače da se borimo. Zato što ako vi pobedite, nema plata, i nema penzija, i nema puteva, i sve će biti onako kao što je bilo dok ste vi bili na vlasti kada nismo imali nijedan novi klinički centar, nijednu novu bolnicu, kada su plate bile 300 evra, kada je nezaposlenost bila 26 posto... Mi to nećemo dozvoliti nikada! Nikada nećemo dozvoliti! Nikada se nećemo povući! Borićemo se svaki minut, svaki sat, svaki dan! Borićemo se za bolju Srbiju, za uspešniju Srbiju! Samo da znate, poštovani poljoprivrednici, ako oni uspeju u svojoj nameri, ako se mi povučemo, nema povećanih subvencija, u rebalansu budžeta je novac za to da se subvencije po hektaru povećaju sa devet na osamnaest hiljada dinara. Nećemo odustati, povećaćemo subvencije po hektaru, daćemo za našu poljoprivredu i naše poljoprivrednike još 35 milijardi dinara dodatnog novca. Nećete nas sprečiti! Hoćete da uništite naše poljoprivrednike. Nećemo vam dozvoliti! Pričate o deci - u ovom rebalansu budžeta je predviđeno dodatnih 3,9 milijardi dinara za dodatne troškove lečenja retkih bolesti i lečenja u inostranstvu. Ako oni uspeju u ovome - nema tog novca - nema 5 milijardi dinara za naše građane da im sačuvamo živote, da pomognemo njihovim porodicama. Zato mi moramo da se borimo - rekla je premijerka.

BONUS VIDEO:

OPOZICIJA NAPALA BAKARECA: Snimak iz Skupštine Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (53)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)