VUČIĆ NAJAVIO: Pametne table dobilo sedam škola, dobiće ih ukupno 150

Tanjug

01. 09. 2023. u 12:42

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Osnovnu školu "Vuk Karadžić" u Lovćencu kojoj su uručene "Huawei IdeaHub" table i obratio se đacima i u drugih šest škola koje su, osim ove, dobile table i to u Krupnju, Pančevu, Petrovcu, Varvarinu, Negotinu i Merošini.

ВУЧИЋ НАЈАВИО: Паметне табле добило седам школа, добиће их укупно 150

Foto: J. Lemajić

- Kinezi su nam, kada su videli da sam ja reklamirao ove table, poklonili 150 tabli koje vrede više od dva miliona evra. One su danas postavljene u sedam škola, a doneli smo odluku da budu u 150 škola u Srbiji i to će biti urađeno u narednih mesec dana - rekao je Vučić.

Naveo je da table njemu služe za pisanje i brisanje, a objašnjavajući čemu služe u školama, predstavnik kompanije Huavej Radisav Vladiković je istakao da je cilj ove donacije doprinos unapređenju digitalnih veština mladih i razvoj digitalizacije u Srbiji.

Foto: J. Lemajić

- Ova tabla ima interaktivni ekran koji omogućava tradicionalno pisanje, prepoznavanje rukopisa, slajdova i raznih video-zapisa, uspostavljanje video-konferencije visoke rezolucije i brzo i lako deljenje raznih sadržaja - rekao je Vladiković.

Naveo je da se table lako umrežavaju sa uređajima u svojoj okolini i omogućavaju da imamo tzv. pametne učionice i savremeni vid nastave, jer može da se umreži više udaljenih odeljenja, čime se pospešuje komunikacija i interakcija između škola. Naglasio je da je akcenat na ruralnim krajevima.

Vučić je isprobao mogućnost komunikacije sa drugim školama i porazgovarao sa đacima i nastavnicima iz škola koje imaju ove table u Krupnju, Pančevu, Petrovcu, Varvarinu, Negotinu i Merošini, a koji su istakli zadovoljstvo novom opremom koju su dobili. Zahvalio je nastavnicima što brinu o deci i što ih, kako je naglasio, izvode na pravi put.

- To radite za decu, ali i za celo naše društvo i državu - kazao je Vučić.

On je naglasio da će država učiniti sve da profesori i nastavnici budu zadovoljni. Deci je poželeo sve najbolje povodom početka nove školske godine i rekao im da pozdrave roditelje i svoje najbliže.

Pitao je decu u Lovćencu da li ima nešto posebno što bi voleli da imaju kada se škola za godinu dana bude renovirala, preslišao ih je i kada je počeo Prvi svetski rat i Mohačka bitka. Vučić je Kinezima zahvalio na poklonjenim pametnim tablama i podsetio da su njega, kad je reklamirao table, svi napadali.

Foto: J. Lemajić

- Hvala Kinezima na tablama, ali još neku da nam vi dodelite. Nama nedostaju još nekih 20 tabli pa vi razmislite. 10 će da kupi Telekom za škole na Kosovu i Metohiji, a nama fali taman još 20 i da ih pravilno rasporedimo. Šta je to za jednu moćnu kompaniju kao što je vaša - kazao je Vučić i na kraju potvrdio da je obezbeđeno još 20 tabli.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK U LOVĆENCU: Mališanima poželeo srećan početak školske godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (116)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)