MOŽEMO DA SEDIMO I 10 SATI, TEŠKO BISMO NAŠLI REŠENJE: Vučić o razgovoru sa Lajčakom i Kurtijevom opasnom planu

Novosti online

31. 08. 2023. u 12:26

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, govoreći o razgovoru sa izaslanikom EU za Kosovo i Metohiju Miroslavom Lajčakom i situaciji na KiM, da je ideja mnogo, ali da rešenja ponestaje.

МОЖЕМО ДА СЕДИМО И 10 САТИ, ТЕШКО БИСМО НАШЛИ РЕШЕЊЕ: Вучић о разговору са Лајчаком и Куртијевом опасном плану

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Mogli smo da sedimo i 10 sati, plašim se da bismo teško mogli pronaći rešenje, kada razgovarate sa ljudima koji rešenje neće da traže, kada razgovarate sa ljudima iz Prištine koji traže razloge za sukob i za napad na srpsko stanovništvo na severu - rekao je predsednik.

On ističe da je Kurtijeva želja da protera srpski živalj sa severa.

Ima isti narativ koji postoji u svim delovima bivše Jugoslavije. Kako meni ne smeta što Bošnjaci pozovu svoje goste iz Sarajeva? A svi drugi traže samo one Srbe koji će da budu njima poslušni i da se obavezno suprotstavljaju svojoj matici. Ako to ne rade, onda su Vučićevi poslušnici i bednici iz Beograda. Nisu nikakvi bednici, to su ljudi koji pripadaju istom narodu - rekao je Vučić.

Predsednik dodaje da bi Kurti da ima svoje Srbe poslušnike, posebno one koji sarađuju sa narko-kartelima.

- Okupi te i ostale poslušnike za sitno para i ajde govorite protiv Srbije. Mnogo problema imamo, ja sam pomenuo četiri goruće teme, a neću ni da pominjem da smo hiljadama milja daleko od formiranja ZSO, koja bi rešila problem zgrade u Mitrovici i mnogih drugih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (96)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)