VUČIĆ IZBACIO SANKCIJE ZA MOSKVU IZ DEKLARACIJE: Predsednik izborio još formulacija koje su povoljne po našu zemlju

V.N.

21. 08. 2023. u 23:44 >> 23:54

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić usprotivio se da se u završnoj Deklaraciji, koja je dogovarana tokom večere čiji je domaćin bio premijer Grčke Kirjakos Micotakis, pronađe odredba o pozivu za uvođenje sankcija Rusiji, pa ova odredba nije ni usvojena kao deo dokumenta, potvrđeno je „Novostima“.

ВУЧИЋ ИЗБАЦИО САНКЦИЈЕ ЗА МОСКВУ ИЗ ДЕКЛАРАЦИЈЕ: Председник изборио још формулација које су повољне по нашу земљу

Foto: Instagram

Kako saznajemo, predsednik je uspeo da se izbori da u tekst uđu i još neke formulacije, koje su u konačnoj verziji povoljnije po našu zemlju od prvobitnih varijanti, o čemu će se detaljnije znati sutra.

U završnoj Deklaraciji je, prema prvobitnom planu trebalo da se okupljeni usaglase o pozivanju na uvođenje sankcija protiv Rusije, ali se to nije dogodilo posle Vučićevih sugestija.  

Na večeri u Atini su pored Vučića, prisustvovali predsednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen, prvi čovek Evropskog saveta Šarl Mišel sa kojim je predsednik posebno razgovarao. Tu su bili i lider Crne Gore Jakov Milatović, kao i premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačeski...

Srbija i Severna Makedonija su istinski prijateljske zemlje. Ako mene pitate bratske. Nema i ne sme da bude da bude nesporazuma među nama. Ništa ne tražimo od naše braće, jedino što nudimo je prijateljstvo – napisao je Vučić na Instagramu posle sastanka sa Kovačevskim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)