PREMIJERKA ODGOVORILA ROTU: Ono što radite je govor mržnje protiv Srbije za stvari koje samo i jedino možete pripisati svojim saveznicima

Novosti onlajn

08. 07. 2023. u 16:04

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić odgovorila je na svom Tviter nalogu Mihaelu Rotu, predsedniku spoljnopolitičkog odbora nemačkog Bundestaga, nakon njegovih napada na Srbiju i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

ПРЕМИЈЕРКА ОДГОВОРИЛА РОТУ: Оно што радите је говор мржње против Србије за ствари које само и једино можете приписати својим савезницима

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Premijerka je, naime, komentarisala tvit Mihaela Rota u kojem poziva EU i SAD da razmotre svoju strategiju povodom Zapadnog Balkana i Srbije, ocenivši njegove reči kao tipičan primer takozvane politike "optužbi u ogledalu" (AiM).

"Dragi gospodine Rot, vaš tvit je tipičan primer takozvane politike "optužbi u ogledalu (AiM)". Po definiciji, AiM je tehnika podsticanja govora mržnje u kojoj neko lažno pripisuje svojim protivnicima namere koje ima prema sebi.

Vi u suštini optužujete predsednika Aleksandra Vučića za nacionalizam i mržnju, iako je on bio prvi premijer Srbije koji je ugostio premijera Albanije u poslednjih 68 godina i javno pozvao na „istorijsko pomirenje“ između Srba i Albanaca. To je samo jedna od mnogih stvari koje je uradio u poslednjih 10 godina.

Istovremeno, pozivate EU i SAD da kazne Srbiju („preoblikuju strategiju prema Srbiji“). Zašto? Zato što smo implementirali Briselski sporazum? Zato što smo podržali regionalnu saradnju (izgradili smo autoput do Severne Makedonije, gradimo do Tirane i Sarajeva, donirali smo vakcine...)?

To govorite dok sve vreme podržavate Aljbina Kurtija, koji je zapravo stvorio poslednji geto u Evropi u kome se na ljude može pucati, mogu se hapsiti, mučiti i zabranjivati im se pravo glasa, samo zato što su Srbi. Kurtija, koji je u Berlinu rekao da Briselski sporazum ne postoji.

Dakle, opet, ono što radite je zapravo govor mržnje protiv Srbije za stvari koje samo i jedino možete pripisati svojim saveznicima. Politika optužbi u ogledalu.

Ja (svim srcem) verujem da to niste nameravali da uradite, ali ste upravo to uradili", napisala je premijerka Brnabić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (65)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)