ODLIČNI ODNOSI I INTENZIVIRAN POLITIČKI DIJALOG: Premijerka Ana Brnabić se sastala sa Ruteom i Betelom

Tanjug

04. 07. 2023. u 07:58

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić razgovarala je u Beogradu sa predsednikom Vlade Holandije Markom Ruteom i premijerom Luksemburga Gzavijeom Betelom i ocenila da ova poseta predstavlja jedinstven i veoma važan politički događaj.

ОДЛИЧНИ ОДНОСИ И ИНТЕНЗИВИРАН ПОЛИТИЧКИ ДИЈАЛОГ: Премијерка Ана Брнабић се састала са Рутеом и Бетелом

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Brnabićeva je ukazala da poseta dvojice premijera, Holandije i Luksemburga, pokazuje da su bilateralni odnosi sa te dve države veoma dobri, kao i da je njihovim dolaskom u Beograd posebno intenziviran politički dijalog, saopšteno je iz Vlade Srbije. 

Premijerka je poručila da se sa Holandijom i Luksemburgom, koje su među najvažnijim ekonomskim partnerima Srbije, ostvaruje uspešna ekonomska saradnja i priliv investicija.

Predsednica Vlade je istakla da evropske integracije predstavljaju spoljnopolitički prioritet Srbije, kao i da su podrška Holandije i Luksemburga od ključnog značaja za ubrzanje ovog procesa. Brnabićeva je sagovornike informisala o reformama koje Srbija preduzima na ovom putu, posebno u oblastima pravosuđa i slobode medija i bezbednosti novinara.

Brnabićeva je sagovornicima ukazala da je Beograda u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom i dodala da je za Beograd podjednako važno pitanje bezrezervne zaštite i osiguranja bezbednosti pripadnika srpske zajednice na Kosovu i Metohiji. 

- Posvećeni smo očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji, kao i pronalaženju rešenja u dijalogu, o čemu svedoči i konstruktivnost koju srpska strana kontinuirano pokazuje - istakla je Brnabićeva.

Sagovornici su se saglasili oko značaja očuvanja mira i stabilnosti na Balkanu, kao i važnosti evropske perspektive Srbije i čitavog Zapadnog Balkana, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: BRNABIĆ - Naivno sam poverovala Miroslavu Aleksiću da se Lončar poznaje sa Kecmanovićem

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (130)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)