AMBASADORKA ČEN BO: Danas je veliki dan ne samo za Srbiju, već i za kinesko-srpsku saradnju

Tanjug

28. 06. 2023. u 20:10

ZADOVOLjSTVO zbog šanse da kompanije iz Kine i Azerbejdžana učestvuju u izgradnji obilaznice oko Beograda i da na taj način dodatno ojačaju saradnju sa Srbijom, večeras su na njenom otvaranju izrazili ambasadori tih zemalja Čen Bo i Kamil Hasijev.

АМБАСАДОРКА ЧЕН БО: Данас је велики дан не само за Србију, већ и за кинеско-српску сарадњу

Foto: Tanjug

Ambasadorka Kine u Beogradu, Čen Bo, govoreći na svečanom otvaranju povodom otvaranja obilaznice, čestitala je svima na otvaranju obilaznice oko Beograda i istekla da joj je drago jer su realizaciji tog značajnog projekta doprinos dali kineske kompanije i kineska Vlada.

- Danas je veliki dan ne samo za Srbiju već i za kinesko-srpsku saradnju - navela je Čen Bo.

Istakla je da je tokom izvođenja projekta posetila gradilišete i svedočila trudu koji su graditelji iz Srbije, Kine i Azerbejdžana uložili kako bi izgradili obilaznicu.

Ambasador Azerbejdžana u Beogradu Kamil Hasijev rekao je da se prijateljski odnosi Azerbejdžana i Srbije uspešno razvijaju i da su dosegli nivo strateškog partnerstva

- Naša privredna saradnja se razvija i ima veliki potencijal. Na čemu svedoči ovaj veličanstveni projekat. Uprkos pandemiji i negativnim kretanjima u svetskoj ekonomiji naša saradnja se razvija - naveo je Hasijev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave