ALBANSKI MEDIJI NA KiM NAPALI PREDSEDNIKA VUČIĆA: Smeta im što je Danilo u Gračanici na Vidovdan i nosi majicu "Predaja nije opcija"

Novosti online

28. 06. 2023. u 12:19

ALBANSKI mediji sa Kosova i Metohije napali su predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog toga što je njegov sin Danilo Vučić u Gračanici na Vidovdan i zbog majice koju nosi, a na kojoj piše "Predaja nije opcija."

АЛБАНСКИ МЕДИЈИ НА КиМ НАПАЛИ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Смета им што је Данило у Грачаници на Видовдан и носи мајицу Предаја није опција

Foto: Printskrin

Vest o tome da je Danilo sa Srbima na KiM na Vidovdan zasmetala je albanskim portalima "Zeri" i "Koha". Posebno im je trn u oku to što sin predsednika nosi majicu na kojoj piše "Predaja nije opcija".

Oni u tekstovima navode da je Vučićev sin na "vidovdanskim demonstracijama", iako se godinama unazad liturgijama i molebanima obeležava ovaj važan dan na Kosovu i Metohiji.

Foto: Printskrin

Foto: Printskrin

Podsetimo, svetom arhijerejskom liturgijom u manastiru Gračanica počela je centralna svetkovina obeležavanja Vidovdana na Kosovu i Metohiji, jednog od najznačajnih praznika ne samo za srpski, kosmetski narod. Liturgiju služi patrijarh Porfirije koji je sa brojnim arhijerejima još juče doputovao u Gračanicu.

Posle liturgije u drevnoj svetinji, zadužbini kralja Milutina, ovde će biti služen i parastos kosovskim junacima. Ovo je prvi put od 1999. godine da se parastos ne služi na Gazimestanu kod veličanstvenog spomenika, kakva je bila i bitka srpskih stradalnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (249)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)