MALTRETIRANI SU I ZLOSTAVLJANI: Pašalić tražio od MKCK zaštitu Srba uhapšenih na KiM od policijske torture

Tanjug

26. 06. 2023. u 16:45

ZAŠTITNIK građana Zoran Pašalić zatražio je danas od Međunarodnog komiteta Crvenog krsta da zaštiti Srbe koji su uhapšeni na Kosovu i Metohiji od daljeg mučenja i zlostavljanja i da ispita postupanje tzv. kosovske policije prema njima prilikom odvođenja u pritvorne centre.

МАЛТРЕТИРАНИ СУ И ЗЛОСТАВЉАНИ: Пашалић тражио од МКЦК заштиту Срба ухапшених на КиМ од полицијске тортуре

D.Z.

- Po informacijama kojima raspolaže Institucija Zaštitnika građana, nad uhapšenim Srbima na Kosovu i Metohiji vršena je tortura, oni su i fizički i psihički maltretirani i zlostavljani. Zato tražimo od Međunarodnog komiteta Crvenog krsta da zaštiti uhapšene Srbe i da spreči dalju torturu tzv. kosovske policije nad njima - naveo je Pašalić.

Kako je saopšteno iz Kancelarije zaštitnika građana, Pašalić je naveo da će institucija na čijem je čelu o torturi nad uhapšenim Srbima na Kosovu i Metohiji obavestiti sve međunarodne institucije koje se bave zaštitom ljudskih prava i sprečavanjem torture, i insistirati na punom poštovanju Konvencije Ujedinjenih nacija protiv torture i drugih surovih, neljudskih ili ponižavajućih kazni ili postupaka.

BONUS VIDEO: SVEĆLjA STOJI IZA SVIH NAPADA - Komanduje i prevrće vozila Euleksa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?