PONOVO DEMANTOVANE KURTIJEVE LAŽI: Odgovor Ministarstva odbrane na neistine iz Prištine

Novosti online

18. 06. 2023. u 15:20

MINISTARSTVO odbrane Republike Srbije oglasilo se saopštenjem kojim je još jednom odlučno demantovalo tvrdnje premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija, kojima pokušava da obmane javnost da su pripadnici Vojske Srbije učestvovali u lišavanju slobode tri naoružana lica sa Kosova i Metohije, koja su protivpravno nosila oružje i kretala se duboko u teritoriji centralne Srbije.

ПОНОВО ДЕМАНТОВАНЕ КУРТИЈЕВЕ ЛАЖИ: Одговор Министарства одбране на неистине из Приштине

Foto: MUP/Profimedia/Ilustracija

- Vojska Srbije obavlja svoje radne zadatke na administrativnoj liniji sa AP Kosovom i Metohijom, u skladu sa pozitivno-pravnim propisima Republike Srbije, naredbama vrhovnog komandanta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i shodno Vojno-tehničkom sporazumu iz Kumanova iz 1999. godine - ističu iz ministarstva.

Iz vojnog resora navode da Vojska Srbije svoje akcije koordinira sa međunarodnim snagama koje se nalaze na teritoriji AP Kosovo i Metohija na osnovu rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i u celosti ispunjava sve svoje, važećim propisima predviđene obaveze. 

- Vojska Srbije nikada neće dozvoliti da je lica iz Prištine koja se u kontinuitetu služe lažima na patološkom nivou poput Aljbina Kurtija, dovode u kontekst u kom ona nije. Vojska Srbije će i ubuduće odlučno nastaviti da obavlja sve zadatke koje pred nju postavi vrhovni komandant predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i da ispunjava sve zakonom predviđene obaveze - zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: AKCIJA SRPSKE POLICIJE - Na teritoriji centralne Srbije uhapsili do zuba naoružane Kurtijeve specijalce

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)