PAKLENA NOĆ U KOSOVSKOJ MITROVICI: Kurtijevi specijalci ušli sa 30 oklopnih vozila - Udarali, pretresali i psovali ljude

Novosti onlajn

17. 06. 2023. u 10:12

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković danas je na vanrednoj konferenciji za novinare opisao kako je izgledala prethodna paklena noć u Kosovoskoj Mitrovici.

ПАКЛЕНА НОЋ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: Куртијеви специјалци ушли са 30 оклопних возила - Ударали, претресали и псовали људе

Foto AP

- Sinoć i noćas u kosovskoj Mitrovici je bilo pravo ratno osadno stanje. Kurtijevi specijalci sa dugim cevima i oklopnim vozilima su bukvalno okupirali severni deo Kosovske Mitrovice. Iz južnog dela su ušli sa preko 30 oklopnih borbenih vozila, pod maskama, sa dugim cevima i maltreritari celu Severnu Mitrovicu. Bukvalno su napravili jednu vrstu bezbednosnog prstena, gde su i centru grada patrolirali sve vreme, ali imali i svoje punktove po obodima grada, gde su zaustavljali su automobile, zaustavljali ljude, pretresali do gole kože, udarali ih puškama i psovali. Bilo je gore nego da je uveden policijski čas. Ovde se radi o tome da kurti sve vreme provocira i želi da izazove sukobe i rat. I juče i noćas, Kurtijeva policija je pokušala nekoliko hapšenja u Bošnjačkoj mahali, pa dva brata u centru grada, pa Lunetovog druga. Sada je situacija mirnija, oklopna vozila su zamenili škodama, ali i dalje ima mnogo specijalaca sa dugim cevima - rekao je Petković. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (214)

FINALE EVROVIZIJE 2024: Teja Dora oduvala Ramondom, cenzura za Izrael