VUČEVIĆ U POSETI KIPRU: Sastanak sa predsednikom Hristodulidisom

Novosti online

12. 06. 2023. u 13:17

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa predsednikom Republike Kipar Nikosom Hristodulidisom, čime je započeo zvaničnu posetu Republici Kipar.

ВУЧЕВИЋ У ПОСЕТИ КИПРУ: Састанак са председником Христодулидисом

Foto: Printskrin/ Instagram/milosvucevic_odbrana

Ministar Vučević, na početku sastanka, izrazio je zadovoljstvo zbog današnjeg susreta sa predsednikom Kipra Hristodulidisom i prilike za razgovor o dosadašnjoj saradnji Srbije i Kipra, ali i perspektivama njenog razvoja.

Ministar Vučević zahvalio je na podršci koju Kipar pruža kada je reč o očuvanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije, naglašavajući da je naš odnos prema suverenitetu Kipra istovetan. On je, takođe, istakao da je saradnja u oblasti odbrane važan deo ukupnih odnosa Srbije i Kipra.

Ministar Vučević, tokom današnjeg susreta, preneo je poziv predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića predsedniku Kipra da tokom ove godine poseti Beograd.

Predsednik Republike Kipar Hristodulidis istakao je da su bliskost i prijateljstvo oduvek karakterisali odnose Srbije i Kipra. On je zahvalio na pozivu koji je prenet i izrazio veliku želju da poseti Beograd.

Tokom zvanične posete Kipru u delegaciji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koju predvodi ministar Vučević su i državni sekretar Nemanja Starović, pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, načelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba brigadni general Savo Iriškić, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Nebojša Svjetlica, kao i ambasador Srbije na Kipru Marko Blagojević i izaslanik odbrane pukovnik Dejan Stanišić.

U nastavku posete, ministar Vučević sastaće se i sa ministrom odbrane Republike Kipar Mihalisom Jorgalasom, a među sastancima koji će uslediti su i susreti sa predstavnicima multinacionalne operacije UN na Kipru, kao i sa arhiepiskopom Kiparske pravoslavne crkve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (140)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)