PROMOVISAO TEZU O GENOCIDU U SREBRENICI: Milan Marić će govoriti na protestu, a ovom ulogom je izazvao gnev građana (VIDEO)

Novosti online

08. 06. 2023. u 19:25

MILAN Marić, glumac, koji je najavljen da će govoriti na prozapadnom protestu koji organizje opozicija bio je na stubu srama kada se uključio u projekat Haškog suda, kojim se promoviše teza o genocidu u Srebrenici.

ПРОМОВИСАО ТЕЗУ О ГЕНОЦИДУ У СРЕБРЕНИЦИ: Милан Марић ће говорити на протесту, а овом улогом је изазвао гнев грађана (ВИДЕО)

Foto: K. Mihajlović

Naime, Marić je snimio propagandni spot u kom čita iskaze muslimanskih svedoka i navodnih žrtava sa suđenja Radislavu Krstiću i Ratku Mladiću.

Posle ovog spota, veliki broj građana na društvenim mrežama osudio je taj postupak Marića.

Na protestu protiv nasilja, pored onog koji vređa nacionalne manjine, pored onog koji bije starije kolege, sada ćemo imati priliku da vidimo i jednog koji bi da žigoše sopstveni narod. 

- Javne ličnosti, naročito glumci i glumice, trebalo bi da imaju odnos prema društvu u kojem žive, i odgovornost prema načinu na koji koriste svoju popularnost. Međutim, u poremećenom sistemu vrednosti i duboko podeljenom društvu ljudi se vode parolom “u se i u svoje kljuse”, kaže Marić.

Zaboravio je Marić da kaže, da on u ovom "poremećenom sistemu vrednosti" igra glavne uloge u svim filmovima i serijama i dobitnik je skoro svih nagrada koje jedan glumac u Srbiji može dobiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (96)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna