NEĆE BITI PRELAZNE VLADE DOK SAM ŽIV Predsednik Vučić: Ako opozicija hoće izbore, dobiće ih, ali oni to ne žele

Novosti online

02. 06. 2023. u 22:07

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić kaže da je dovoljno da opozicija samo kaže da traži izbore, i da će ih dobiti.

НЕЋЕ БИТИ ПРЕЛАЗНЕ ВЛАДЕ ДОК САМ ЖИВ Председник Вучић: Ако опозиција хоће изборе, добиће их, али они то не желе

Foto: Printskrin

- Oni neće izbore, znaju oni dobro to. Ja razumem sve frustracije, u potpunosti. Ali prelazne vlade neće biti dok sam živ. I to nije pitanje arogancije ni bahatosti. Jedino da mi se nešto desi sa zdravljem, ili da me ubiju. Tada mogu da prave prelaznu vladu. Ja suviše volim Srbiju da bi ovakvi došli na vlast bez narodne volje. Ja znam šta je država i vlada da bismo se sa tim igrali. Ko bi odlučio ko ulazi u prelaznu Vladu. Neko, ko je smislio da može. Vi razumete da kada formirate tu vladu ta zemlja je razorena. Tim ministrima niko ne može ništa, bave se samo svojom promocijom zbog izbora, a direktno strani faktor upravlja vladom. To se desilo i 2000. godine, posle prevrata, tada je zemlja razorena. Ja otvoreno kažem, nikada to neću prihvatiti. Može Ana Brnabić da kaže da podnosi ostavku, nikada neću dati mandat nekome ko će da formira prelaznu vladu. To je moja inokosna odluka u skladu sa Ustavom - rekao je on.

Vučić dodaje da jedino što je isplativo opoziciji je da ga ubiju.

- Neka narod zna da je to rešenje da dobiju prelaznu vladu. Da me ubijete, nikakva sramota. Možda sramota za one koji bi to uradili. Kažu goveda i ovce, koje jure po Savi i Dunavu svaki dan. Što ne biste ubili govedo ili ovcu. Izbori - kad god hoće. Oni su uvek mogućnost za izlazak iz krize. Hvale se Nova S i N1 da su najgledaniji. Pa šta je problem. Onaj stručnjak što formira vlade je češće bio na RTS nego ja. Čim formiramo pokret za Srbiju, idemo i mi da protestujemo ispred RTS, ozbiljan sam kad to kažem - kaže predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (193)

ODRŽIVOST U ENERGETSKOM SEKTORU: Zajedničkim naporima i sinergijom obezbedićemo bolju budućnost