NAŠA RADNA MESTA OKUPIRALI SPECIJALCI Službenica opštine Zvečan: Oduzeto nam je pravo na rad

D. Z.

02. 06. 2023. u 11:22

ZAHVALIVŠI se okupljenim građanima koji i danas mirno protestuju ispred zgrade opštine Zvečan, službenica ove lokalne samouprave Nataša Aksentijević istakla je da radnici na taj način žele da se izbore za svoja prava koja su im oduzeta, a to je, kako je kazala, pravo na rad.

НАША РАДНА МЕСТА ОКУПИРАЛИ СПЕЦИЈАЛЦИ Службеница општине Звечан: Одузето нам је право на рад

FOTO D.Z.

- Naše kancelarije su okupirali pripadnici specijalne jedinice. Kao odgovorni radnici mi svakog jutra dolazimo do zgrade opštine i naših radnih mesta koja su, nažalost, okupirana od strane specijalaca sa dugim cevima. Nama je oduzeto osnovno ljudsko pravo na rad. Mi želimo da se vratimo na naša radna mesta i da nam ne dolazi taj lažni gradonačelnik koga nismo birali, istakla je Aksentijevićeva, dok je direktor „Flotacije” iz Leposavića Milan Rajković opomenuo da je i rudarima već nedelju dana onemogućen rad.

- Već nedelju dana nam je onemogućen proces proizvodnje zbog prisustva specijalaca i blokade ulaza u krug Flotacije. Time je proces proizvodnje paralisan, jer ne možemo da isporučimo rudu olova i cinka, a bez prodaje ne možemo da isplatimo plate radnicima, istakao je Rajković, naglasivši da je zbog prisustva tzv. kosovskih specijalaca ugrožena egzistencija rudara. Inače, specijalci Rosu postavili su svoja oklopna vozila na ulaz, odnosno izlaz Flotacije u Leposaviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (41)

ANTISRPSKO ORGIJANJE NA EURO 2024: Meč Hrvatska - Albanija odigran u senci neviđenih skandala! (FOTO/VIDEO)